Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
3 Haziran 2008       Mesaj #5
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
7BA39C3BC4 EDE6 4303 92E3 3B48A69509CA7D
Isırgan ile yapılacak her türlü yemeklerin yenmesi ve çayların içilmesi ile vücut için gerekli demir ve magnezyum gibi minerallerin alınması; Allah'ın izin verdiği ölçüde sağlanır. İçerdiği demir, kansızlığı önlediği gibi, kadınlarda östrojen hormonunu arttırdığı için, doğum yapmış hanımların süt salgılamasını arttırıyor. Isırgan otu, asırlar boyu romatizma, gut ve damar sertliğinin tedavisinde, koleranın tehlikeli ishallerine karşı sıkça kullanılmış....

Bedeni güçlendiriyor
Isırgan otunda "sekterin" adlı bir madde mevcut. Bu madde, midenin, bağırsakların, karaciğerin, pankreasın ve safra kesesinin salgılarını uyarıyor. Dahası, gene ısırgan otundaki demir, alyuvarları sürekli yenileyerek yeni dokulara bol oksijen sağladığı için, bu bitki çok değerli. Bedeni güçlendiriyor. Gargarası yapıldığında, her tür boğaz enfeksiyonlarına, pamukçuğa, dişetleri iltihaplarına ve anjinlere karşı etkili. Damarları güçlendirdiği için varis oluşumunu engelliyor, hattâ doğumdaki kanamaların da önüne geçiyor.

Şifalı su
Isırgan otundan şifalı bir su elde etmek için, 1 litre suya iki ya da üç avuç taze ısırgan yaprağı atın. Burun kanamalarını ya da diğer kanamaları azaltmak istiyorsanız, bu hazırladığınız sudan günde üç bardak içiniz. Şayet, anjinde gargara için, romatizmaya karşı, ya da güzellik losyonu, saç dökülmesine karşı şampuan olarak kullanmak isterseniz, gene 1 litre suya üç avuç yaprak ve çiçek atılması gerekiyor.
Isırgan otundan hazırlanan sudan, kaynatılarak da yararlanmak mümkün. Bu durumda, bol suyla yıkanmış bir avuç ısırgan otu kökü, 1 litre suya atılıyor ve kaynatılıyor. Ve, günde 3 fincan içiliyor.

Akciğer zarı iltihabı için
Akciğer zarı iltihabına karşı bile, ısırgan otundan yararlanılıyor. Formülü şöyle: Yarım kilo pırasa, 3 tutam nane ve ısırgan tohumu bir arada pişiriliyor. Her gün, bir çorba kaşığı yeniyor.

Kansızlığa karşı
Isırgan otu, içerdiği klorofil, vitaminler ve demir nedeniyle, yiyecek veya içecek olarak kansızlığa karşı kullanılır. Aşırı üşütmelerde solunum yollarını açar. Bitki, aynı zamanda kan şekerini de düşürür. Taze yaprakları 14 gün süreyle yenilirse zayıflatır. Cilt bakımı ve deri temizliğinde kullanılır. Köklerin kaynatılarak içilmesi, saç dökülmesini, saçın kepeklenmesini ve yağlanmasını önler. Bir çay kaşığı kurutulmuş ısırgan yaprağının üzerine bir su bardağı kaynar su konulduktan sonra karıştırılarak çay olarak içilebileceği belirtildi.

Kızılderililer de kullanıyordu
En şaşırtıcı yanı, ısırgan otunun bir zamanlar Avrupa'da, eczacılıkta bir tedavi yöntemi olarak kullanılması. Bir başka rivayet ise, Kızılderililer'in ısırgan otunu şifa niyetine bol bol kullandığı yönünde... Hep bilinir, ısırgan otunun yaprakları ezilerek kompres yapıldı mı romatizmaya iyi geliyor. Gene, kökü ezilerek yapılan kompres de eklem ağrılarını hafifletiyor. Kaynatılarak elde edilen suyu ise bağırsaklar için iyi: özellikle de, ishal ve bağırsak kurtları açısından... Isırgan otundan çay da yapılıyor: kansere iyi geldiği iddiaları henüz yeni sayılır; ama, ısırgan otu çayının baş ağrısını giderdiği biliniyor.

Kansere de iyi geliyor
Halk arasında ısırgan otunun kanser hastalığını iyileştirdiği görüşlerini esas alarak, Şanlıurfa yöresinde yetişen uzun yapraklı bir cins ısırgan otu öz suyundan elde ettiği sıvıyı Çukurova Üniversitesi laboratuvarında uzman kişiler gözetiminde kanserli doku parçasıyla buluşturduğunu belirten Onur Daloğlu, yaptığı deney sonucunda kanserli hücrelerin ilk 24 saatte yüzde 96 oranında öldüğünü, 48 saat sonra ise bütün kanserli hücrelerin yok olduğunu söyledi. Elde ettiği sonucun kanserle savaşta çığır açacak önemde olduğunu vurgulayan Daloğlu, "Farklı denekler üzerinde yaptığım çalışmalar 6 gün sürdü. Bulgular ve sonuçlar itibariyle deri kanserli dokular için hastalığı tamamen önleyici sonuçlara ulaştım" dedi.