Arama

Cep Telefonu Tanıtımları - Tek Mesaj #11

by_hope - avatarı
by_hope
Ziyaretçi
8 Haziran 2008       Mesaj #11
by_hope - avatarı
Ziyaretçi
Bazı son derece özel tasarıma sahip cep telefonu
modelleri Avrupa’nın en büyük bağımsız mobil telefon satış firmalarından olan Phone House tarafından Amsterdam’da düzenlenen özel bir etkinlikte tanıtıldı. Sınırlı sayıda üretilen bu şık cep telefonu modelleri teknik özellikler ve fonksiyonelliğin yanısıra tasarım ve yaşam tarzının da önemli rol oynadığı mobil telefon pazarının olgunlaştığını ortaya koyuyor. Phone House ürün yelpazesine kattığı çeşitli sınırlı sayıda ürettiği cep telefonu modelleriyle bu talebe cevap veren şirketlerinden bir tanesi. Firmanın bu tasarım modellerinden bir tanesi de Porsche kapaklı cep telefonu. P’9521 olarak da bilinen Porsche cep telefonu Phone House tarafından yılbaşından önce 1200 Euro (Hollanda) satış fiyatı ile piyasalara sunulacak. Porsche cep telefonunu sizler için test edip inceleme fırsatı bulduk. P’9521 cep telefonunun çok özel ve ilk defa gerçekleştirilen incelemesinin detaylarını yazımızın devamında bulabilirsiniz.
Sagem Porsche Telefon - Tasarım
Porsche model adı telefonun özel oluşunu ve şıklığını simgeliyor. Göz alıcı bir model olan Porsche cep telefonu bu standartları karşılıyor. 140 gram gövde ağırlığına sahip olan telefon çok hafif modellerden biri değil ancak oldukça sağlam. Cam ve alüminyum malzeme temelli yapılandırılan telefonun üstün kalitedeki detayları süper seviyede. Siyah cam ile keskin çizgilerin birleşimi ve parlak alüminyum menteşe kısmı gayet göz geliyor. Porsche cep telefonu ultra incelikte bir model olmasa da 91 x 48 x 18.4 mm boyutlarıyla pantolon cebinde taşımaya uygun ince ve kompakt bir yapıda.

Sagem Porsche P9521 - Dokunmatik ekran
P’9521 cep telefonu çeşitli multimedya fonksiyonlarına ve high definition dokunmatik ekrana sahip. Telefonun ekranı AM-OLED olarak adlandırılan tipte ve 320 x 240 piksel çözünürlüğü ile 262,000 renk sunuyor. Telefonun 2.2 inç (5.6 cm) boyutlarındaki ekranının ekseni etrafında dönebilmesi büyük bir fonksiyonellik ve kullanım kolaylığı getiriyor. AM-OLED (Active-matrix OLED) tip ekranlar passive-matrix OLED ekranlar kadar kaliteli bir performans sağlıyor. Ancak AM-OLED tip ekranların çok daha az enerji tüketmeleri büyük bir fark oluşturuyor. AM-OLED ekranlar bu özellikleriyle enerji tüketiminin önemli olduğu cihazlar için ideal bir seçenek oluşturuyor.

Porsche P’9521 mobil telefon - Kamera
Telefonun çok fonksiyonlu LCD ekranı çeşitli ve zor açılardan dijital fotoğraf çekme konusunda da oldukça yarar sağlıyor. Porsche P’9521 tasarım telefonu otomatik netleme ve dijital yakınlaştırma yapabilen 3.2 megapiksel dijital kameraya sahip. Teknik olarak bakıldığında ortalama seviyede görülen bu değerler pratik kullanımda kullanıcıların mobil fotoğrafçılık keyfini yaşamaları için gayet yeterli oluyor. Diğer bir deyişle; bu özellikler normal bir dijital fotoğraf makinesinin yerini tutmasa da kabul edilebilir seviyelerde fotoğraf baskıları sağlıyor. Telefonun piyasaya sürümü öncesi bir versiyonunu incelediğimizden dolayı görüntü kalitesi ve benzeri konularda sizlere kesin yargı ve sonuçlar veremiyoruz.

Porsche cep telefonu - Parmak izi okuyucu
Dikkatli okuyucularımız OLED ekranın hemen altındaki küçük yatay çubuk şeklindeki kısmı fark etmişlerdir. Bu kısım, parmak izi okuyucu olarak adlandırılan ve Porsche P’9521 telefonun sahibini tanıyıp kontrol etmesine yarayan ve böylece kişisel bilgileri korumaya yarayan bir özellik içeriyor. Parmak izi tanıma yönteminin yerine standart PIN kodu ile de güvenlik sağlanabiliyor. Telefonla birlikte bir kullanım kılavuzu gelmediğinden dolayı bu tekniğin kullanımı ile ilgili açıklayıcı ve detaylı bilgi veremiyoruz. Ancak görünen o ki, bu özellik sayesinde Porsche P’9521 cep telefonunun kimi fonksiyonlarına ulaşabilmek veya bazı telefon numaralarına erişim sağlamak için parmak izi tanıma özelliği kullanılabiliyor. Böylece Porsche cep telefonu maksimum seviyede kişiselleştirilebiliyor.

Porsche P’9521 - Sonuç
Porsche P’9521 cep telefonunu yeterli izlenim sahibi olacak kadar uzunca bir süre inceleme fırsatı bulduk. Tasarım açısından baktığımızda cep telefonlarının bu kadar değişken olmaları oldukça dikkat çekici bir durum. Tüketiciler farklı tasarımlarda cep telefonları ile diğer kullanıcılardan kendilerini ayırmak gereksinimi duyuyorlar. Dijital fotoğraf makinelerinde durum böyle değil. Cep telefonları iletişim özgürlüğünü her yerde yaşanmasını sağlayan ve seri olarak üretilen cihazlar. Ancak kullanıcılar günlük yaşamlarında olduğu gibi cep telefonu kullanımında da özgün olmak istiyorlar. P’9521 cep telefonu kullanıcılara bu duyguyu verebilen bir model. Cihaz, alüminyum ve cam malzemeden keskin çizgileri ve şık tasarımı ile klas sahibi bir ürün
Son düzenleyen Safi; 20 Ekim 2019 23:41