Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
08:33, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Cumartesi, 06 Aralık 2025 - 08:34
Arama
MaviKaranlık Forum
Euro NCAP
-
Tek Mesaj #6
RuffRyders
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2008
Kayıtlı Üye
Seat Ibiza 1.4
Dünyanın en önde gelen otomobil güvenlik organizasyonlarından olan Euro NCAP, gerçekleştirdiği son çarpışma testleri sonrasında SEAT’ın yenilenen küçük sınıf modeli Ibiza’nın en yüksek değerlendirme kriteri olan 5 yıldız aldığını açıkladı. Kabin içi çocuk güvenliğinde 4 yıldız ve yaya korumada 3 yıldız gibi çok yüksek dereceler elde eden yeni SEAT Ibiza, sınıfının en güvenli otomobilleri arasında yerini aldı.
1997 yılından bu yana pazara yeni sunulan otomobillerin tasarımlarının ve teknik yapılarının güvenlik performanslarını, çarpışma testleri sonrasında titiz biçimde denetleyen bağımsız güvenlik kuruluşu Euro NCAP, gerçekleştirdiği son çarpışma testleri sonrasında yeni SEAT Ibiza’nın, en yüksek değerlendirme puanı olan 5 yıldız aldığını açıkladı. Yeni SEAT Ibiza, önden çarpma testlerinde 5 yıldız alırken, kabin içinde çocuk koruma kategorisinde ise 4 yıldız gibi başarılı bir sonuç almayı başardı. Yeni SEAT Ibiza’da motor kapağı ve bağlantı alanlarının tümünün, darbeleri hem emecek hem de yaya dostu olacak biçimde geliştirilmesi sonucunda yaya koruma konusunda da dev bir adım atan SEAT, bu kategoride de 3 yıldız almayı başardı.
Önden çarpma testlerinde 16 puan üzerinden 14 puan almayı başaran yeni SEAT Ibiza, yandan çarpma testlerinden ise 18 tam puan almayı başardı. Direğe çarpma testinden ise 2 üzerinden 2 tam puan alan yeni SEAT Ibiza, böylece toplamda 34 puana ulaşarak, hem sınıfının hem de Euro NCAP çarpışma testlerinin en başarılı otomobilleri arasına girmeyi başardı.
Test Aracı Detayları :
Model : Seat Ibiza 1.4
Gövde Tipi : 5 kapı hatchback
Model Yılı : 2008
Araç Ağırlığı : 1040 kg
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
Kapat
Saat: 08:34
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz