Arama

Bowling Nedir? Bowling - Tek Mesaj #4

arwen - avatarı
arwen
Ziyaretçi
30 Nisan 2006       Mesaj #4
arwen - avatarı
Ziyaretçi
Bir bowling oyununda her oyuncuya toplam 10 kere sıra gelir ve sırası gelen oyuncu iki atış yaparak tüm pinleri (10 adet) devirmeye çalışır. Her atışta elde edilen puanların toplamı bir sonrakine eklenir.
Oyuncu iki atış sonrasında tüm pinleri devirememiş ise sadece devirdiği pin sayısı kadar puan alır.
Tüm pinlerin ilk atışta devrilmesi ( W ) ile belirtilir ve buna “strike” denir. Strike yapan oyuncu pinlerin hepsini devirdiği için ikinci atışını yapmaz ve sıra tekrar gelene kadar hanesine puan yazılmaz.
Strike’dan sonraki 2 atışının toplam sonucuna 10 puan eklenir ve önceki puanı ile toplanarak boş bırakılan haneye yazılır. (bkz. aşağıdaki skor tablosundaki 5. ve 6. frame'ler.)
Oyuncu ikinci atışının sonunda tüm pinleri devirmiş ise (/) işareti ile gösterilir ve buna spare denir ve sıra tekrar kendine gelene kadar hanesine puan yazılmaz. Spare’den sonraki ilk atışında alınan puana 10 eklenerek önceki puanı ile toplanıp boş bırakılan haneye yazılır. (bkz. 3. ve 4. frame'ler)

İyi bir skor elde etmek için Strike veya Spare sonrasındaki atışlarda yüksek puan almak önemlidir. 10. oyunda Strike yapan oyuncu 2 atış, Spare yapan oyuncu 1 ekstra atış hakkı kazanır.
Son düzenleyen ahmetseydi; 18 Haziran 2016 17:29 Sebep: ifade kaldırıldı.