Arama

Medya Haber - Tek Mesaj #81

GusinapsE - avatarı
GusinapsE
Ziyaretçi
30 Nisan 2006       Mesaj #81
GusinapsE - avatarı
Ziyaretçi
Döner 62 kişiyi zehirledi

Kocaeli’nin Gebze ilçesindeki bir lokantadan tavuk döner yiyen 62 kişi zehirlenerek hastanelik oldu.
Dün akşam saatlerinden itibaren çok sayıda kişi, şiddetli karın ağrısı, mide bulantısı ve başdönmesi şikayetiyle Gebze’deki hastanelere başvurdu.
Hastanelerin acil servislerinde tedavi altına alınan 62 kişiye, gıda zehirlenmesi teşhisi konuldu ve mideleri yıkandı.
Serum verilen hastaların tamamının gün içinde Hükümet Caddesi’ndeki bir lokantadan tavuk döneri yediği belirlendi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Ölüm orucunda can verdi


Gebze M Tipi Cezaevi’nde 9 Mayıs 2005’te ölüm orucu eylemine başlayan DHKP/C davasından tutukluyken tahliye olan ve ölüm orucuna dışarıda devam eden Fatma Koyupınar, yaşamını yitirdi.

Koyupınar’ın ölümüyle birlikte F Tipi cezaevlerinin kapatılması talebiyle başlatılan ölüm orucu eyleminde 122’nci kişi yaşamını yitirmiş oldu. Gebze M Tipi

Cezaevi’nde 9 Mayıs 2005’te ölüm orucuna başlayan ve 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tahliye edildikten sonra ölüm orucuna Şişli’de bir evde devam eden Fatma Koyupınar, dün akşam saatlerinde yaşamını yitirdi. Koyupınar, F tipi cezaevlerinin kapatılması için ölüm orucuna başlayan avukat Behiç Aşçı ile aynı evde kalıyordu.

Koyupınar’ın ölümüyle birlikte 19 Aralık 2000’deki "Hayata Dönüş" adı verilen "operasyon" sonrasında F tipi cezaevlerinde ölenlerin sayısı 122’e yükseldi.

Şu anda cezaevlerinde ölüm orucu eylemini sürdüren sadece Serpil Cabadan adlı kadın tutuklu kaldı. Cabadan, F tipi cezaevlerinin kapatılması ve tecrite son verilmesi talebiyle başlattığı eylemine devam ediyor.