Arama

torchbearer - avatarı
torchbearer
Ziyaretçi
18 Haziran 2008       Mesaj #2595
torchbearer - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
twetty_tt adlı kullanıcıdan alıntı

iyi günler.. bir sorum olacaktı:
geçenlerde bir antivirüs programı ile bilgisayarımı tarattım ve bulunan virüslü dosyaları sildim. Ancak sonraki bilgisayarı açışımda karşıma bu not geldi:
'scvhosts.exe' Windows tarafından bulunamıyor. İsmi doğru yazdığınızdan emin olup yeniden deneyin. Bir dosya aramak için Başlat düğmesini tıklayıp Ara'yı tıklayın.
( altında Tamam onay kutusu)
bilgisayarımı her açışımda hoşgeldiniz ekranında donuyor ve bir uyarı sesi geldikten 1-2 dakika sonra masaüstüm ekrana geliyor ve her seferinde yukarıdaki mesaj çıkıyor.. Ne yapmam gerekir? Şimdiden teşekkürler.

Bulup sildiğiniz virüsler ana bölüm yani Windows klasörüne zarar vermiş. svchost.exe yi aynı sürümü (Örneğin; sizin kullandığınız sistem Windows XP PRO, dosyayı aldığınız kişi de XP PRO olmalı) kullanan bir arkadaşınızdan veya bulabilirseniz internet üzerinden indirin (ancak bunu tavsiye etmem, virüslü olma ihtimali yüksek).

Eğer bu işlem bi kazanç sağlamaz ise XP yi onarmanız gerekecektir (gerekli olan tek şey Windows XP cd si). Ancak bunu yapamazsanız format atılması en iyi çare.