Arama

Medya Haber - Tek Mesaj #84

ahmetseydi - avatarı
ahmetseydi
VIP Je Taime
30 Nisan 2006       Mesaj #84
ahmetseydi - avatarı
VIP Je Taime
Türkiye'de de Kalaşnikov üretilebilir

Dünyanın en ünlü silahını yaratan Rus General Mihail Kalaşnikov, adını taşıyan otomatik tüfeklerin teröristlerin eline geçmesinden sorumluluk duymadığını söyledi.

"20. yüzyılın en önemli buluşları" arasında sayılan silahın mimarı Kalaşnikov, Moskova'daki basın toplantısının ardından Milliyet'in sorularını yanıtladı. 87 yaşında olmasına ve duyma zorluğu çekmesine karşın her gün İjevsk kentinde bulunan silah fabrikasındaki işine giden emekli general, silahı 1947'de, 2. Dünya Savaşı'nda Nazilere duyduğu nefret sonucu geliştirmeye karar vermiş. Kalaşnikov, "Bana rahat uyuyup uyumadığımı soruyorlar. Vicdanım rahat. Vatanımı korumak için yaptığım silahın kötü ellere düşmesinin suçlusu politikacılardır" dedi.
60 yılda 100 milyondan fazla üretilen ve 50 ordu tarafından kullanılan Kalaşnikov, altı ülkenin de devlet ambleminde yer alıyor. Her yıl üretilen 1 milyon tüfeğin yüzde 90'ı kaçak yapılıyor. Kalaşnikov, "Batı'da yaşasaydım herhalde dolar milyoneri olurdum. Ama Rusya'da gördüğüm saygıyı görür müydüm, emin değilim" diye konuştu.


Kalaşnikov'un ABD'li rakibi M-16'nın şimdiye kadar sadece 12 milyon adet üretildiğini belirten Kalaşnikov, "Dünyanın en basit ama en mükemmel silahını yarattım. Irak'taki Amerikan askerleri bile benim tüfeklerimi tercih ediyor" şeklinde konuştu.

Rosoboroneksport şirketi yetkilisi Nikolay Şvets de Milliyet'e, kısa süre önce Türkiye ile lisans anlaşması imzaladıklarını açıkladı. Rusya'nın en ucuzunu 500 dolara (650 YTL) sattığı silahın sahtesinin fiyatı 65 dolar (yaklaşık 84 YTL) civarında
ѕнσω мυѕт gσ ση ツ