Arama

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
18 Haziran 2008       Mesaj #2598
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
twetty_tt adlı kullanıcıdan alıntı

iyi günler.. bir sorum olacaktı:
geçenlerde bir antivirüs programı ile bilgisayarımı tarattım ve bulunan virüslü dosyaları sildim. Ancak sonraki bilgisayarı açışımda karşıma bu not geldi:
'scvhosts.exe' Windows tarafından bulunamıyor. İsmi doğru yazdığınızdan emin olup yeniden deneyin. Bir dosya aramak için Başlat düğmesini tıklayıp Ara'yı tıklayın.
( altında Tamam onay kutusu)
bilgisayarımı her açışımda hoşgeldiniz ekranında donuyor ve bir uyarı sesi geldikten 1-2 dakika sonra masaüstüm ekrana geliyor ve her seferinde yukarıdaki mesaj çıkıyor.. Ne yapmam gerekir? Şimdiden teşekkürler.

virüsünüzün kalıcı hatası diyelim biz buna çünkü o sistem dosyasının asıl ismi SVCHOST.EXE , SCVHOST.EXE değil bu şuan yaygın bir virüs . Sevgili virüsünüz svchost.exe yi silip sistem yapılandırmasınıda scvhost.exe ye göre yapınca şimdi sisteminiz antivirüs tarafından silinen scvhost.exe yi aramakta çözüm ya sistem geri yükleme ya format ya da onarma olacaktır.

Ayrıca bilgisayarınızda bu virüsten olabilir diyenler olursa ctrl+alt+delete yapıp işlemler kısmında scvhost.exe yi görürlerse bundan sizde de var demektir dikkat edin svchost.exe değil scvhost.exe ok hadi kolay gelsin