Arama

Medya Haber - Tek Mesaj #85

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
30 Nisan 2006       Mesaj #85
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
erdogan baykal Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Deniz Baykal arasında tarım politikaları ve çiftçiye verilen destekler konusunda polemik yaşandı.
Deniz Baykal'ın tarım sektörü ile ilgili dile getirdiği rakamlar Başbakan Erdoğan'ı kızdırdı. Erdoğan, Baykal'ın hamaset yaptığına işaret ederek, "Bu hasletlerden sıyrılın" dedi.
Türkiye Ziraat Odaları Birliği'nin (TZOB) Grand Cevahir Otel'de düzenlediği "Türkiye-AB Entegrasyonunda Tarım" başlıklı konferansta Başbakan Erdoğan ile Deniz Baykal arasında tarım polemiği yaşandı. Baykal konuşurken bazı ziraat odaları başkanları alkışla destek olurken hükümete tepki gösterenler oldu. Başbakan Erdoğan konuşurken de tepkiler devam etti.
Kürsüye ilk çıkan Deniz Baykal, hükümetin tarım politikalarına sert şekilde eleştiriler getirdi. Tarım sektörüne yönelik verilen sözlerin tutulmadığını öne süren Baykal, küçük bütçe ile tarımın desteklenmesinin mümkün olamayacağına işaret etti. Baykal'ı dinlerken birara dışarı çıkan Başbakan Erdoğan, bazı yerlerden telefonla bilgi aldı. Erdoğan, yanında oturan Tarım Bakanı Mehdi Eker'den de bilgi alarak konuşmasına başladı. Zaman zaman önündeki notları okuyabilmek için gözlüğünü kullanan Erdoğan, Baykal'ın eleştirilerine yanıt verdi.
Baykal'ın verdiği rakamların gerçekleri yansıtmadığını ve "uçuk rakamlar" olduğunu belirten Erdoğan, Baykal'ın açıkladığı bilgilerin uzaktan yakından gerçeklerle alakası olmadığını kaydetti. Başbakan Erdoğan, "Bakınız bir rakam verildi ki çok ama çok çirkin. O da şu: Elazığ'daki büyükbaş hayvan rakamları. Şimdi hemen Elazığ İl Tarım Müdürü ile görüştüm. Nereden bu bilgileri verirler muhalafet liderine? Kim verir, nasıl verir anlamıyorum." şeklinde konuştu. Erdoğan'ın bu açıklamaları salonda gülüşmelere yol açtı.
Alkışlar altında konuşmasına devam eden Erdoğan, "İl Tarım Müdürü bana veriyor cevabı. Sayın Baykal Elazığ'da 6 bin büyükbaş hayvandan bahsediyor. Şimdi rakamı aldım. Şu anda Elazığ'daki büyükbaş hayvan sayısı yaklaşık 119 bin. Küçükbaş hayvan sayısı 240 bin civarında. Olmaz böyle şey. Lütfen bunları doğru söyleyin. Her zaman nedense böyle bir haslete sahipsiniz. Bu hasletlerden artık sıyrılın." ifadelerini kullandı. Uluslararası bir toplantıda bu konuları konuşmak zorunda kaldığı için rahatsız olduğuna işaret eden Erdoğan, "Böyle bir toplantıda size bu cevapları vermek istemezdim. Ama beni bu cevapları vermeye mecbur bıraktınız. Çünkü burada özellikle uluslararası bir kongrede bunun olmasını istemezdim. Ama mecbur kaldım. Şimdi çiftçi kardeşlerimi de burada yanıltıyorsun." dedi.