Arama


perlina - avatarı
perlina
Ziyaretçi
19 Haziran 2008       Mesaj #1
perlina - avatarı
Ziyaretçi
Alıntıdaki Ek 52205
Şöyle bir düşündüğümüzde, bundan 15-20 sene önce erkekler saçlarına pek özenmez hatta hemen hemen hiç umursamazdı. Daha çok keyif yapmaya gidilirdi kuaföre. Mesela orta yaş ve üstü erkekler hafta sonları sakal traşı olup, sonrasında güzel bir sıcak havlu kompresi yaptırıp amman değmeyin keyfime der gibiydi. Çocuklar kuaförün tercihine bırakır, gençler ise hep birbirinin benzer saçları kullanırdı.

Evet, o zamanlarda moda anlayışımız, beklentilerimiz çok bilinçli değildi ama bugün gelinen nokta, oldukça farklı. Erkeklerin %95'i kendine ve saçlarına özen gösteriyor; max.20 günde bir saçlarını kestirip, manikür ve pedikürünü yaptırıyor, hatta kaşlarını bile düzelttiriyor. Hele gençler, bakımsız saçlar ile evlerinden dışarı dahi çıkmıyor.

Kısacası artık erkeklerde saçlarına en az bayanlar kadar önem veriyor ve özen gösteriyor..
İngiliz psikolog Viren Swami ve Adrian Furnham fiziksel çekiciliğin kitabını yazdı. "Physical Attraction" adını taşıyan kitap İngiltere'de en çok satanlar listesinde. Kitap ilk görüşte aşk var mıdır, çirkin erkeklerin yanında neden sürekli güzel kadınlar olur, dolgun bir vücut daha mı çekicidir; gibi soruları yeni dünya koşullarına göre yanıtlıyor. Yazarlar güzellik ve çekicilik anlayışına da yeni bir yorum getiriyor.

Yaştan çok bakımlı olmak önemli Cinsel çekicilikle yaş ters orantılı mı? Eskiden öyleydi. Bir kadının doğurganlık yaşının sona erdiği 40-45’lı yaşlarda yeni bir partner bulması çok daha zordu ama şimdi, yaştan daha çok kişinin bakımlı olması, kendine olan güveni ve yaydığı cinsel elektrik çok daha önemli. Bu durum eskiden erkekler için geçersiz kabul edilir, erkelerin yaşlarının cinsel çekicilikte önemli olmadığı vurgulanırdı. Ama yeni yapılan araştırmalar erkeklerin de en az kadınlar kadar kendilerine özen göstermelerini şart koşuyor.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Son düzenleyen perlina; 30 Haziran 2016 11:54