Arama

torchbearer - avatarı
torchbearer
Ziyaretçi
20 Haziran 2008       Mesaj #2604
torchbearer - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
relfexs adlı kullanıcıdan alıntı

Merhaba Arkadaşlar benim intel pro18001 anakartım var ve aşırı ısınıyor diye hata mesajı alıp duruyorum. 4 Ram slotunun iki yandı ve diğer ikisini kullanıyorum aynı zamanda işlemcinin ısısı en basit programda 70'i buluyor... yardımcı olursanız sevinirim..

Isınmanın nedeni olarak fanları gösterebiliriz. Kasa içindeki sirkülasyonun çok zayıf olmasını sağlayacak herhangi birşey (IDE kabloları hatta elektrik kabloları gibi) varsa bunları güzel bir şekilde hava dolaşımını bozmayacak tarzda toplanmasını sağlayın. Yine de durumda herhangi bir değişiklik gözlenmiyorsa içerideki havanın dışarı atılmasını sağlayan fanların temizlenmesi veya yenilerinin alınması gerekir.

İşlemci fanının yenisini almadan önce (çünkü diğer fanlar gibi ucuz değildir), kasa kapağını açıp işlemcinin ısınma durumunu kontrol edin, tozlanmadan dolayı da ısınma problemi baş gösterir. Toz kaplamışsa temizlemek zorunda kalacaksınız. İşlemci fanı alınacaksa, işlemcinin platformunu (soket durumunu, örneğin LGA (soket) 775 gibi (Intel işlemci), LGA 939 veya LGA 940 ya da LGA 438 (AMD işlemci) gibi) ve tam ismini bilmeniz gerekir (Örneğin, Intel Core2 Duo 2.1 GHz gibi).