Arama

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
1 Mayıs 2006       Mesaj #55
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
spor Trabzon engelini aşarak şampiyonluğa bir adım daha yaklaşan F.Bahçe, K.Erciyes ve Denizli’yi de yenerse tarihinde ilk kez üst üste 3 kez mutlu sona ulaşacak. Kanarya, Türkiye Kupası’nı da Beşiktaş’ın elinden alır- sa 23 yıl sonra çifte kupa için umutlanacak.

Bundan 23 yıl öncesiydi... Şimdi aramızda olmayan Branko Stankoviç'in yönettiği Fenerbahçe, Türkiye Ligi ve Türkiye Kupası'nı zirvede tamamlayarak büyük bir başarıya imza atmıştı. Selçuk Yula'nın Gol Kralı olduğu o sezon Sarı-Lacivertliler, fırtına gibi esmişti.
23 yıl sonra şimdi... Christoph Daum'un Fenerbahçe'si, Süper Lig’i ve Türkiye Kupası'nı zirvede tamamlanın eşiğinde. Daum ve futbolcularının bu büyük başarıyı egale etmesi için 3 maç yani 270 dakika kaldı. Sarı-Kanaryalar, çarşamba günü Beşiktaş'ı İzmir'de mağlup etmesi durumunda Türkiye Kupası'na uzanacak. Fenerbahçe, Süper Lig'de ise kalan iki maçını kazandığı takdirde, tam 23 yıl aradan sonra sezonu çifte kupayla kapatacak.
Bu büyük başarının önemini bilen Teknik Direktör Christoph Daum'un, izinleri iptal ederek; futbolcularına "Fenerbahçe tarihine geçmek istiyorsanız işte size fırsat. Elinizden geleni yaparak, önce Türkiye Kupası; sonra Süper Lig şampiyonluğunu yaşatın. Gücünüzü ispatladınız. Bunu başarabilirsiniz." gibi yüreklendirici ifadeler kullandığı bildirildi. Ayrıca 1973-74 ve 1974-75'i şampiyonlukla kapatan Waldir Didi, Fenerbahçe'yi üst üste iki kez mutlu sona ulaştırmıştı. Sarı-Lacivertli ekibi ilk şampiyon yapan Alman hoca olarak tarihe geçen Daum, Didi'nin bu rekoruna geçen yıl ortak olurken; sezon sonunda Sarı-Lacivertli takımı bir kez daha şampiyon yapıp bir başka rekora daha imza atacak.
Daum: En başarılı yılım
F.Bahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, ‘Hiçbir takımda Fenerbahçe'deki kadar başarılı olmadığını' söyledi. Deneyimli çalıştırıcı, Trabzonspor galibiyetinden sonra kariyerinin en üstün performansını sergilediği itiraf etti. Bir dönem Alman Milli Takımı'nın başına getirilmesi gündeme gelen Daum, sezonu iki kupayla kapatması halinde kendini aşacağını açıkladı. Daha başarılı olacaklarını iddia eden Daum, "Mayıs'ı iki kupayla kapatalım. Seneye Avrupa'da daha üstün oynayacağız." şeklinde konuştu. Bu arada F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım, son dönemde Sarı-Lacivertli kulübe yönelik yapılan eleştiriler karşısında bugüne kadar gösterdikleri bilinçli duruşa devam edeceklerini belirterek, “Çünkü susmak da bazen bir erdemdir.'' dedi. Yıldırım, kulübün aylık dergisinin mayıs sayısındaki yazısında, F.Bahçe ile ilgili medyada yer alan bir dizi eleştirinin altında kulübe istediklerini yaptıramayanların ezikliği bulunduğunu ifade etti.
23 yıldır çifte kupaya hasret
Teknik Direktör Branko Stankoviç yönetiminde 1982-83 sezonunu şampiyon olarak bitiren F.Bahçe, finalde M. İdmanyurdu'nu eleyerek Türkiye Kupası'nı da müzesine götürmeyi başarmıştı. Sarı-Kanaryalar, 23 yıldan beri hem Türkiye Kupası'na hem de bir sezonu çifte kupayla kapatmaya hasret kaldı.
Kurtarıcı değilim; görevimi yaptım
Ç.Rize deplasmanıyla, Kadıköy’deki V.Manisaspor maçından sonra Trabzon karşısında da F.Bahçe'yi ipten alan Semih Şentürk, mütevazılığı elden bırakmıyor. Trabzon maçında 56. dakikada oyuna girmesine rağmen 2 kritik gole imza atan genç futbolcu, "Ben kurtarıcı değilim. Sadece görevimi yaptım." dedi. Çok uzun süreler şans bulamadığını hatırlatan Semih, "Yine de üzerime düşeni başardığım için sevinçliyim. Daum, ısınmaya gönderdiğinde oynayacağımı biliyordum. Gol atacağımı hissetmiştim. Oyuna girerken, beraberliği yakaladık. Ben de bir şeyler yapmalıydım. Galibiyeti getirebilecek miydim? Gol atacağımı hissetmiştim; ama ya oyunu kurtaramazsak. Allah'a şükür ikisini de başardım." diye konuştu. Sarı-Lacivertli takımın Brezilyalı yıldız futbolcusu Alex de Souza ise, Trabzonspor maçını unuttuklarını belirterek Türkiye Kupası'na kilitlendiklerini söyledi. Beşiktaş’la çarşamba günü zorlu bir final maçına çıkacaklarını kaydeden Sambacı futbolcu şöyle konuştu: "Maalesef geçtiğimiz sezon finalde Galatasaray'a yenilmiştik. Ama bu sefer gülen taraf biz olacağız. Beşiktaş'ı yenerek önce Türkiye Ku-pası'nı müzemize getireceğiz.” Spor Servisi
Kanarya, şampiyon gibi karşılandı
Süper Lig'de deplasmanda Trabzonspor'u 3-2 yenerek şampiyonluk yarışında önemli bir galibiyet alan F.Bahçe'yi, taraftarları İstanbul'da büyük bir coşkuyla karşıladı. Sarı-Lacivertli taraftarlar, maçın ardından Trabzon'dan özel bir uçakla İstanbul'a dönen sarı-lacivertli kafileye, Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nda karşılama organizasyonu düzenledi. Önceki gece havalimanına akın eden taraftarlar, oyuncular ve teknik heyet ile yöneticilere sevgi gösterisinde bulundu. Futbolcuların havalimanından çıktığı kapı önünde oluşan kalabalık, kafileyi görünce çılgına döndü. Taraftarların, sarılmak ve yakından görmek için futbolcuların üzerlerine akın etmesi nedeniyle izdiham oldu. Bu sırada güvenlik güçlerinin futbolcuların yolunu açmaya çalışmasına rağmen Sarı-Lacivertli kafile güçlükle otobüse binebildi. “İki kupayı getirin bize, canımızı verelim size” şeklinde uzun süre tempo tutan taraftarlar, futbolculardan Türkiye Kupası finalinde de başarılı bir sonuç istediler. Bu arada F.Bahçe, Beşiktaş ile İzmir’de yapacağı kupa final maçının hazırlıklarına başladı. İdmana Alex, Anelka ve Rüştü katılmazken yedek oyuncular çift kale maç yaptı.