2002 - Galatasaray ile Leeds United Takımları arasındaki futbol maçı öncesinde, 2 İngiliz taraftarın ölümüyle sonuçlanan olaylara ilişkin davada, sanık Ali Ümit Demir 15 yıl ağır hapis, 6 sanık da 3 ay 20'şer gün hapis cezasına çarptırıldı.
2000 - Türk Hava Kuvvetleri, ilk saldırı, arama ve kurtarma helikopteri olan ve Fransız Eurocopter firmasınca üretilen bir adet AS 532 Cougar AL helikopterini teslim aldı.
1991 - İngiliz askerleri Şemdinli Kaymakamı'nı tartakladı. Mültecilere yardım dağıtımında usulsüzlük yapıldığı iddialarını araştırmak üzere Yeşilova Sığınma Kampı'na giden Şemdinli Kaymakamı Erdoğan Ülker, burada güvenliği sağlayan İngiliz askerleri tarafından tartaklandı, içeri sokulmak istenmedi. 'Beni kendi ülkemde engelleyemezsiniz' diye bağıran Kaymakamı, Türk askerleri İngilizler'in elinden aldı.
1979 - 29 Nisan'da alınan sokağa çıkma yasağı kararına rağmen partililerle sokağa çıkan TİP Genel Başkanı Behice Boran ve TSİP Genel Başkanı Ahmet Kaçmaz gözaltına alındı.
1976 - İstanbul'da 1 Mayıs İşçi Bayramı Taksim Meydanı'nda kutlandı. DİSK'in düzenlediği etkinliğe çevre illerden gelen işçiler de katıldı.
1976 - Zeki Ejder adında 36 yaşındaki Sarıkamışlı bir Türk işçisi Paris-İstanbul seferini yapan "İzmir" isimli THY uçağını 253 yolcusu ve 11 mürettebatı ile kaçırdı.
1964 - Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu Genel Müdürlüğü kuruldu.
1948 - Hürriyet Gazetesi, Sedat Simavi yönetiminde yayın hayatına girdi. Kuruluş, 20 Aralık 1960 tarihinde anonim şirket oldu.
1941 - II. Dünya Savaşı'nın kapılarımıza kadar dayanması üzerine İstanbul'un tahliyesine (boşaltılmasına) başlandı.
1918 - Ermeni komitacılar, Kars'ta, aralarında çocukların da bulunduğu 60 Müslüman'ı katletti.