Arama

Unutulmaz Aşk Filmleri - Tek Mesaj #7

_PaPiLLoN_ - avatarı
_PaPiLLoN_
Ziyaretçi
21 Haziran 2008       Mesaj #7
_PaPiLLoN_ - avatarı
Ziyaretçi

Lake House (Göl Evi)


Hayatında bir değişiklik yapma vaktinin geldiğini hisseden Dr. Kate Forster stajını tamamladığı yerel İllinois hastanesinden ayrılarak hasta trafiğinin yoğun olduğu Chicago'da bir hastanede çalışmayı kabul eder. Geride bırakmaktan üzüntü duyduğu tek şey kiralamış olduğu güzel evdir. Sığınağı olarak gördüğü bu ferah ve şık tasarımlı evin geniş pencerelerinden karşıdaki sakin göl görünmektedir. Kendini gerçek anlamda kendi gibi hissettiği tek yer burasıdır.
2006 yılının kış aylarıdır. Kate şehre doğru yola çıkmadan önce evin bir sonraki sakini için posta kutusuna bir not bırakır. Bu notta kendisine gelen mektuplar için yeni adresini bırakır ve kapının üzerindeki gizemli pati izlerinin kendisi taşınırken de orada olduğunu açıklar.

Ama evin yeni kiracısı Alex Wyler geldiğinde, çok farklı bir tabloyla karşılaşır. Yetenekli ama hayal kırıklığına uğramış bir mimar olan Alex yakınlardaki bir inşaatta çalışmaktadır. Genç adam evi fazlasıyla ihmal edilmiş bulur: Tozlu, kirli evin bahçesinde yabani otlar bürümüştür ve hiçbir yerde pati izinden eser yoktur.

Evin Alex için özel bir anlamı vardır: Bu yapı, mesleki başarısı uğruna ailesini feda eden ünlü mimar babası tarafından Alex'in mutlu günlerinde inşa ettirilmiştir... Alex şimdi burada bir huzur hisseder ve evi orijinal güzelliğine kavuşturmak için uğraşmaya karar verir. Kate'in notunu günlerce görmezden gelen Alex, bir gün havanın yıprattığı çitleri boyarken başıboş bir köpeğin yaş boyalara bastıktan sonra evin girişine doğru ilerlediğini ve Kate'in tam söylediği yerde pati izleri bıraktığını görür.

Şaşkına dönen Alex, Kate'e mektup yazarak evde kendisinden önce kimsenin oturmadığını, ve genç kadının köpeğin pati izlerini nereden bildiğini merak ettiğini söyler. Oradan bir hafta önce ayrılmış olan Kate ise Alex’in kendisine şaka yaptığını düşünür ve ona hemen bir cevap yazar: Sadece meraktan soruyorum; orada tarih ne?

14 Nisan 2004.
Hayır, der Kate, Bugün 16 Nisan 2006.
Aynı gün, ama iki yıl sonrası.
Böyle bir şey olabilir mi?

Kate ve Alex göl evinin posta kutusu aracılığıyla yazışmayı sürdürürken, inanılmaz ve imkansız bir şekilde iki ayrı yılda yaşadıklarını görürler ve her ikisi de hayatta geçmiş pişmanlıklarıyla mücadele ettikleri ve yeni bir başlangıç yapmaya çalıştıkları bir noktada oldukları fark ederler. Aralarında böylesine sıradışı bir bağ oluşan genç kadın ve erkek, haftalar geçtikçe kendilerini birbirlerine daha çok açarlar, sırlarını, tereddütlerini ve hayallerini paylaşırlar ta ki birbirlerine aşık olduklarını fark edene dek.

Aralarındaki mesafeyi nihayet aşmaya ve olağanüstü durumlarının ardındaki gizemi çözmeye karar veren Alex ve Kate, bir buluşma ayarlayarak kadere meydan okurlar. Ama bir araya gelmeye çalışırken, birbirlerini sonsuza dek kaybetme riskiyle de karşı karşıya olabilirler.
Son düzenleyen perlina; 29 Nisan 2017 10:16