Hüviyeti Ben hakanım Enyalios'a hizmet ederim, Musa'ların sevimli vergisi şairlikte de bilgi sahibiyim.
Kaybolan Kalkan Sai'lerden biri kalkanımı aldı diye övünür şimdi, o kusursuz silahı fundalıklarda istemeyerek bıraktım. Ben ölümden kurtuldum ya! O kalkandan bana ne, öyle bir tanesini edinirim ki, ondan hiç aşağı kalmaz.
Gerçek Yiğit Sevmem geniş adımlar atan iri yarı askeri. Saçlarıyla övünür, keser sakalını. Çelimsiz, çarpık bacaklı olsun da bastığı yere güvensin, ben yiğit, gerçek bir asker görmek isterim.
Hain Dosta Lanet Dalgalarla sürüklensin ve Salmydessos'ta gece karanlığında onu kabarık saçlı Thrak'lar çırılçıplak yakalasınlar. Çile dolduracak orada köle ekmeği yiyerek. Dalgaların darbesiyle donan vücudunu yosunlar kaplasın baştan aşağı, çıtırdatsın dişlerini, köpek gibi yüz üstü bitkin yatarak dalgaların çarptığı kıyıda Görmek isterdim bunları,zira aldattı o beni topuğiyle yeminleri çiğneyerek... Eskiden arkadaşımken!
Kötülüğe Kötülük Bildiğim bir tek şey vardır, ama büyük bir şey: Bana edilen kötülüğün yaman olur karşılığı.
Sevda Zavallı ben, sevda beni sardı, cansız yatıyorum. Tanrıların buyruğu en ağır dertler ta kemiklerime işledi. .... Yüreğime gizlice öyle bir sevda girdi ki, gözlerimi kalın bir sis kapladı, göğsümden aklımı çaldı.
Ölçü Ey benim gönlüm, devasız kaygılarla çırpınan gönlüm! Diril, kahırlara göğüs ger, dayan düşmanların yanında dimdik, şaşırma. Yedin mi göze batarcasına coşma, *yenilince de yeisle evine kapanıp inleme. Sevince sevin, felakete üzül, pek fazla da olmasın. Öğren insan hayatı hangi sınırlar, içinde akar.
Denizde Ölen Yurttaşlar İnleyen acımızı, ey Perikles, ne yurttaşlardan biri hor görüp ziyafet sofralarında eğlenebilir, ne de şehir. Uğuldayan denizin dalgalarında ne erlerimiz boğuldu gitti! Sızı bir ur gibi yapıştı ciğerlerimize. Ama, ey benim dostum, tanrılar bize sabrı, metaneti şifa bulmamız, acılara derman olsun diye verdiler. Felaket bir ona gider, bir buna. Bugün bize döndü, yaranız kanıyor da inliyoruz. Yarın sıra başkalarındadır. Katlanın, bırakın kadınlar gibi ağlaşmayı.
Tanrıların Kudreti Her şeyini tanrılara ısmarla. Bir bakarsın kara toprak üzerinde bitkin yatan adamı doğrultur, bir bakarsın dimdik duranı devirir, baş aşağı ederler, yığın yığın felaket üşüşür başına ekmeği elinden gider, aklını oynatıp sürünür.