Arama


GÜLGECELER - avatarı
GÜLGECELER
Ziyaretçi
25 Haziran 2008       Mesaj #4
GÜLGECELER - avatarı
Ziyaretçi

ERKEK SAC MODASI KESIMI


Ensede uzun kesimli saç modelin çoktan tarihe karıştığı şu günlerde, biz erkeklerin aklında hangi saç stilinin trend haline geldiği sorusu yatıyor. Uzun mu yoksa kısa mı? Kabarık mı yoksa dik mi? Ortada yığınla seçenek olduğu için kafanız muhtemelen karışıktır. Aşağıda altı çeşit saç stilinin sizde nasıl duracağını görmek üzere isterseniz 2007'nin trend belirleyici erkeklerin saç stillerine göz atalım:

Bugün klasik, yarın dağınık:


Saçların şekli ruh halimize göre farklılıklar gösteriyor.
Üstelik kısa saçlarda istediğiniz stilin etkisi diğer saç modellerinden çok daha fazla ortaya çıkıyor. İster jöleyle sıkıca arkaya tarayın, kremle dağıtın ya da köpükle ve spreyle şekil verin Trendlerin takipçisi Kesimlerde birkaç küçük değişiklik, örneğin kaküllerde, işte yeni saç trendine ayak uydurdunuz bile...Bir sonraki kuaför randevunuzda saçınızın üst kısmında birkaç tutamı uzun bırakın, saçlarınız trendy perçemler olarak yüzünüze düşecektir.
Boyun bölgesi ve yüz formu dışında sahip olduğunuz kafa şekli de saçlarınızın ne kadar kısa olacağı konusunda söz sahibidir. İlginç bir yüz şekli ve güzel gözler sıradışı bir kısa kesimle daha da vurgulanabilir. Eğer kafanızın arka kısmı yuvarlak değilse o zaman çok kısa kesimlerden kaçınmalısınız.

Uzun, katlı kesim:


Biraz dağınık ama dikkatle yapılandırılmış, ağırlığın üst kısımda olduğu sorunsuz bir kesimdir. Ustalıkla katlandırılmış arka kısım ve düzensiz kaküllerinizle kendinize umursamaz bir hava katabilirsiniz. Tamamiyle “yıka ve çık” mantığı üzerine kurulu bu modelin, (zaten düzensiz olduğu için) bozulması gayet zor, koruması da bir o kadar kolay bir kesim olduğunu kabul etmek gerek.
Hangi yüz şekillerine gider: Kare, dikdörtgen veya uzun yüzler.
Size nasıl bir hava katar: Johnny Depp gibi, aşırı bakımlı olmayan, yaratıcı ve doğuştan bir stil belirleyici.

Üç numara:


En kolay ve hızlı kesimlerden birisi olmakla birlikte, özellikle çene kısmını ve yüzün genelini daha geniş gösterir. Bu temiz görünüş her ne kadar asker traşı olarak bilinse ve saçları dökülmeye başlayan erkekleri çağrıştırsa da çoğu stil sahibi erkek tarafından popüler bir seçim olagelmiştir. Temiz, düzenli, aynı zamanda karmaşık bir hava katmakla birlikte, Prison Break dizisinin yıldız oyuncusu Wentworth Miller gibi bir görünüşün kadınlar tarafından fetiş haline getirildiğini de unutmamak lazım.
Hangi yüz şekillerine gider: Uzun veya yuvarlak yüzler.
Size nasıl bir hava katar: Organize ve baskın bir erkek, aynı zamanda klas ve karmaşık.

Kısa ve düzenli:


Kıvırcık saçlı erkeklerin gözdesi olan 60lı ve 70li yılların retro modeli afro, bugünlerde biraz daha kısaldı. Lenny Kravitz’in bu çok kısa olmayan modeli, saçın her yerinde aynı uzunlukla derli toplu bir şekil yaratırken, tarzınıza kentsel bir düzen katıyor.
Hangi yüz şekillerine gider: Uzun yüzler.
Size nasıl bir hava katar: Geçmişten kopmamayı tercih etmiş modern bir erkek.


Uzun ve düzensiz:


Eğer saçınız kıvırcıksa, saçınızın doğal dokusunu bozmadan kullanabileceğiniz pek az saç modeli vardır. Uzun katlı kesim gibi kısa zamanda büyük bir popülariteye sahip olan bu model, kıvırcık saçlı erkeklerin saçlarını kazıtmaktan kurtulup uzatmalarını sağladı. Kıvrımlarınızı düzgünleştirmek için tek ihtiyacınız birazcık köpük veya saç şekillendiricisi. Ve güne hazırsınız!
Hangi yüz şekillerine gider: Uzun, kare veya dikdörtgen yüzler.
Size nasıl bir hava katar: Star Wars’un başrol oyuncularından Hayden Christensen'in ki gibi kendinden emin, sakin ama zıpır bir görünüm.

Dağınık ve dokulu:


Dağınık ve dokulu model kendini bir çok şekilde gösterebilir, ancak en iyi uygulama yöntemini David Beckham’da görüyoruz. Bu modeli, temiz ve düzgün bir arka kesim ve üst kısımda biraz daha uzunca bir kesimle elde edebilirsiniz, tabii ki Beckham-vari dağınık bir görüntü elde etmek için ön kısma biraz şekillendirici sürüp kaküllerinizi yana atın.
Hangi yüz şekillerine gider: Kare şekilli yüzler
Size nasıl bir hava katar: Zarif, seçkin, bugünün trendlerine uyum sağlayan; ancak bu müthiş saç stilinin altında asi bir delikanlının gizlendiği bir etki.

Faux-hawk:

Adını punk rock’ın klişeleşmiş mohawk tarzı saç stiline gönderme yaparak alan bu stili, saçınızın biraz daha uzun olan üst kısmını yukarı doğru kaldırarak elde edebiliyorsunuz. Ancak saçın diğer kısımları kısa ve düzenli olmalı. Bu tarzı kullanan bir çok erkek, saçına gölge attırmayı yeğlese de; Colin Farrell’da görüldüğü gibi bu tek renkli ve doğal duruş bu sene çok popüler olacağa benziyor.
Hangi yüz şekillerine gider: Uzun ve kalp şekilli yüzler
Size nasıl bir hava katar: Trend ve stilin çizgisini belirleyen şehrin modern bir erkeği görünümü.

Kadınların bir erkekte dikkat ettiği ilk noktalardan biri olan saçınızın stilini belirleyebilmek için kendinize zaman ayırın, kişilinize ve yüz şeklinize uygun bir kesim seçin. Saç stiliniz, en az giyim tarzınız kadar önemlidir. Hangi saç kesimini uygularsanız uygulayın, kişiliğinizi en çok yansıtanı seçtiğinizden emin olun.
Son düzenleyen perlina; 30 Haziran 2016 11:34