Arama


sahillerindostu - avatarı
sahillerindostu
Ziyaretçi
26 Haziran 2008       Mesaj #7
sahillerindostu - avatarı
Ziyaretçi

MNG için Suç Duyurusu


Yurtsever Cephe Bodrum Sözcüsü Ayhan Karahan, Bodrum’daki turistik tesis çalışmaları sırasında çıkan harfiyatla denizi dolduran, Mehmet Nazif Günal hakkında duyurusunda bulundu

MUĞLA- Güllük Körfezi'ndeki Pina Yarımadası'nda, orman alanından tahsis edilen 85 dönümlük araziye turistik tesis yaparken, koyu ve denizi otel hafriyatı ile dolduran MNG Holding A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nazif Günal hakkında, Yurtsever Cephe Bodrum Sözcüsü Ayhan Karahan tarafından suç duyurusunda bulunuldu. Karahan, Pina Yarımadası ve Çomça Koyu'nun geri dönülemez biçimde tahrip edildiğini belirtti.

Denizdeki harfiyat kalıcı

Güllük Körfezi'ndeki Pina Yarımadası ile Çomça Koyu'na iskele, mendirek, restoran ve liman için kaçak dolgu yapan MNG Holding A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nazif Günal hakkında Bodrum Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu. Günal’a ait şantiye binasını temsili mühürleyerek, dolgu alanında çevrecilerle eylem yapan Yurtsever Cephe Bodrum Sözcüsü Ayhan Karahan'ın, cumhuriyet savcılığına verdiği dilekçede, şunları söyledi: “Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan tahsis olarak aldığı 85 dönüm orman arazisinin dışına çıkarak, otel inşaatından çıkan hafriyat ve atıkları Çomça Koyu'na dökmüş, denizi 7 dönümden daha fazla miktarda doldurmuştur. Amaç burayı arsa haline dönüştürüp kendilerine rant sağlamaktır. Tam bir çevre katliamı örneği olan iş, bu kaçak kıyı dolgusu yasal mevzuatın şüpheli şirkete uygulanmaması nedeniyle temizlenememiş, dökülen hafriyat denizde kalıcı hale gelmiştir. Maliye Bakanlığı tarafından hukuka, ilgili tüm mevzuata, kamu yararına, doğal ve tarihi değerlerimize aykırı olarak verilen 1 yıllık ön izin şirketin bu eylemini suç olmaktan çıkaramaz. Tarihi Pina Yarımadası ve Çomça Koyu geri dönülmez bir şekilde yok edilmiştir. İşbu nedenle şüpheli Mehmet Nazif Günal hakkında şikâyetçi olmak gerekmiştir.”

Uyarılara kulak asılmadı

Karahan, yöre halkı ve çevre örgütlerinin uyarılarına aldırmayan, yaptığı deniz dolgusunun ardından bir de ‘turizme katkı’ plaketiyle ödüllendirilen MNG Holding’in yöneticilerinin en üstten en alta kadar tümünün vurdumduymaz ve hukuk tanımaz olduğunu öne sürerek, “Birilerinin bu şahıslara Türkiye Cumhuriyeti varlıklarının yasalarla korunduğunu mutlaka hatırlatması gerekiyor. Devletin, hukukun gözünün içini baka baka, fütursuzca ormanı yağmalayan, deniz doldurarak eko sistemi bozan ve bir de alay edercesine ‘Birkaç kaşık toprak döktüysek ne olmuş’ diyebilen Günal ve kendisine ait şirketler hakkında tüm cezaların uygulanması, bölgedeki turizm tahsisin iptali için suç duyurusunda bulundum” diye konuştu.(dha)
Son düzenleyen Safi; 18 Şubat 2019 02:40