Arama

Volkan Demirel - Tek Mesaj #4

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
30 Haziran 2008       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Volkan Demirel (d. 27 Ekim 1981, İstanbul) Türk Milli Futbolcu.
2002 - 2003 sezonunda Kartalspor'dan Fenerbahçe'ye transfer edilen Volkan, takımdaki ilk resmi maçını, 26 Nisan 2003'de Fenerbahçe - Samsunspor Turkcell Süper Lig Müsabakası'nda oynamıştır.
2007-2008 sezonunda Galatasaray ile oynanan Fortis Türkiye Kupası Çeyrek Final 2. Maçında rakip futbolculardan Lincoln'nün annesine ve kız arkadaşına küfür ettiği gerekçesiyle rakibine diz atmış ve kırmızı kart görmüştür. Gördüğü kırmızı karttan sonra da rakibine saldırmıştır. Fenerbahçe'li ve Galatasaray'lı Futbolcular araya girsede durdurulamamıştır. Bu davranışından sonra 4 Maç ceza almıştır.
2007-2008 sezonunda Sevilla ile oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Tur 2. maçında ilk dakikalarda 2 hatalı gol yiyerek takımını 2-0 yenik duruma düşürmüştür ancak Fenerbahçe maçı penaltılara taşımış ve Volkan da 3 penaltı tutarak adeta kalesinde devleşmiştir. Fenerbahçe'nin Çeyrek Final'e çıkmasında en büyük pay sahibi olmuştur.

Euro 2008

Türkiye Millî Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim şampiyona öncesi basın toplantısında Avrupa Futbol Şampiyonası Maçlarında 1. kalecisi'nin Volkan olduğunu söylemiştir. Ayrıca, Volkan'ın Avrupa Futbol Şampiyonası grup maçlarında gösterdiği performansa rağmen Çek Cumhuriyeti ile oynanan çeyrek finale yükselme karşılaşmasının son dakikasında Jan Koller'e itip yere düşürdüğü için kırmızı kartla oyundan atılmış ve 2 Maç ceza almıştır. Maçta Türkiye Millî Futbol Takımı 3-2 kazanarak Çeyrek Final'e çıkmayı başarmış ve son dakikalarda oyuncu değiştirme hakkı bittiği için kaleye Tuncay Şanlı geçmiştir.

Maçları
  • Türkiye'yi Çek Cumhuriyeti maçına kadar getirmiş ve son 1 dakikasında kırmızı kart görüp 2 maç ceza almıştır.
  • Fenerbahçe'yi Avrupa Futbol Maçları'nda başarıya taşımış ve Türkiye'yi gururlandırmakta iyi bir rol oynamıştır.