MSI'ın 10 inçlik Wind Notebook ürünü, gümbür gümbür geliyor. Birkaç hafta içinde Türkiye'de piyasaysa sürülmesi beklenen ürünün özelliklerini biliyor musunuz?
MSI'ın
Wind Notebook ürünü yakında buralarda olacak. Ürünle
ilgili MSI'ın yaptığı tanıtım toplantısında MSI Türkiye yetkililerine ürünle ilgili aklımıza gelen her şeyi sorma
fırsatı yakaladık. İşte MSI Wind PC'nin özellikleri ve Türkiye'de çıkış zamanı. Hepsini sizler için derledik ve bir araya getirdik. Umarız kısa süre sonra yayınlayacağımız ilk incelememize kadar doyurucu bilgi sağlayabiliriz.
Uzun Pil Ömrü MSI Wind PC tam
1 kilogram ağırlığında. İki pil seçeneğine sahip olan ürün üzerindeki
standart pille 3 saat, ürünü yerden hafif yükselten
iri piliyle de 6 saat kullanım imkanı sunuyor. Tabii bunu hangi koşullarda yapıyor çok net bilmiyoruz. Sanırız kendimiz test etmeden de bu konuda bir şey söylemek
güç. Ürünün üzerinde kablosuz ağ ve Bluetooth bağlantıları mevcut. İşletim sistemi ise
Windows XP Home Edition. Gördüğümüz kadarıyla bu
işletim sistemi Wind Notebook üzerinde rahatça çalışıyor.
Donanımsal Özellikler
Intel'in
Atom işlemcisini kullanan
Wind Notebook,
1 GB bellek ve
80 GB sabit diskle geliyor.
Sabit diske baktığımızda, Wind Notebook sınıfındaki diğer ürünlerden bir adım öne çıkıyor. Üründe dikkat çeken diğer özellikler ise 10 inçlik ekranı ve makul boyutlara sahip klavyesi. Klavyenin büyük olması ürünün hitap ettiği yaş grubunu doğrudan genele yayıyor dersek yalan olmaz.
Ne Zaman Geliyor?
MSI Türkiye'den aldığımız bilgiye göre Temmuz'un ikinci haftası itibariyle MSI Wind
PC'yi raflarda görebileceğiz. Fiyatı ise 400 € seviyesinde olacak.
Ataş Boyutunda USB Bellek
Bir zamanlar "çubuk" diye isimlendirilen USB bellekler, artık neredeyse masanın üzerinde kaybolacak boyutlara indi. Bunun son örneği de Atom Flash Drive.
Daha önce de ilginç tasarımlarıyla dikkat çeken
Imation adlı firma, son olarak
yeni ürünü
Atom Flash Drive ile tekrar sahneye çıktı. Yaklaşık
3 cm boyundaki
Atom USB bellek, neredeyse bir
ataşla aynı boyutlara sahip. Buna rağmen
8 GB'a kadar bellek depolayabilen
Atom Flash Drive, parola koruması ve sürücü bölümleme gibi güvenlik özellikleriyle de
teknik yönden tam not alıyor.
Fazla mı Ufak?
Windows Vista'nın
ReadyBoost özelliği ile de uyumlu olan
Atom Flash Drive, bu sayede en küçük bellek olma özelliğini de taşıyor. Yurtdışında
18 dolardan (1 GB) başlayan fiyatları, kapasitesine göre
100 dolara kadar (8 GB) çıkan
Atom Flash Drive'ın tahmin ettiğimiz tek sıkıntısı, boyutu itibarıyla
kaybolmaya bir hayli
yatkın olması gibi görünüyor.