Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
3 Mayıs 2006       Mesaj #37
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
amd


AMD bu hafta müşterilerini tekli-çekirdek Opteron işlemcilerinin bazılarında dengesizlik olabileceği konusunda uyardı. Sorunun sıcaklıkla ve test ortamında ortaya çıktığı ama Opteron'larda hata olmadığı bildiriliyor. AMD, etkilenen işlemcileri single-core Opteron x52 (2.6 GHz) ve x54 (2.8 GHz) işlemciler olarak belirtti. Bunlar 2005 sonunda ve 2006 başında üretilmiş işlemciler.
AMD dengesizliğin sadece kayar noktalı kodlama işlemlerinde ve test ortamında ortaya çıktığını, herhangi bir ticari uygulamadan kaynaklanan şikayet olmadığını açıkladı. Sorunun ortaya çıkması için CPU ve çevre sıcaklığının yükselmesi gerekiyor. AMD sözcüsü John Taylor basın raporlarında Opteron'un hatası olmadığını ve problemin sadece test ortamında ve olağandışı koşullarda kendini gösterdiğini açıkladı. Taylor internetnews.com'a yaptığı açıklamada; "Problem üretim ortamında ya da ticari uygulamalarda görülmedi" dedi. Taylor; "Bu sorunla ilgili müşteri sayısı bir kaç yüz. Bunlarda da bazı değişiklikler yapacağız. Konuyu açıkladıktan sonra bu müşterilerin bazıları da sorun olarak görmediğini söyledi ama buna rağmen kim isterse değiştireceğiz" diye ilave etti.

AMD, kendisine bağlı çalışan OEM ve bilgisayar üreticileri ile sorun olan parça olup olmadığı konusunda çalışıyor. Sorun varsa bedava değişim yapıyor. Haber, Intel'de tam yeniden yapılanmanın duyulduğu bir sırada duyuldu. Intel Başkanı Paul Otellini, katıldığı bir analist toplantısında 1 milyar $'lık tasarruf ve yeniden yapılanma planladıklarını açıkladı.