Arama

torchbearer - avatarı
torchbearer
Ziyaretçi
2 Temmuz 2008       Mesaj #2653
torchbearer - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
tesubeyi adlı kullanıcıdan alıntı

merhaba. acer aspire 5570z model laptop um var. vista yüklü. sağlamken yedekleme yapmadım. bilgisayarımı kapattım ve birdaha açılmadı. format için cd de vermediler. müşteri hizmetlerinden alt f10 yaparak format atabilirsiniz dediler. dediklerini yaptım ama yedekleme yapmadığım için ya fabrika ayarlarına geri dönmeyi yada cd-dvd ile kurulum yapmam gerekiyor. fabrika ayarlarına geri dönemiyorum d de çok önemli kayıtlarım war, elimde vista cd si olmadığı için diğer şıkta gidiyor Msn Happy . şimdi ben laptopuma xp yüklesem d yi kurtara bilirmiyim?

C ye yükleme yaparsanız D ye dokunulmaz, böylece kurtarma gibi bir seçeneği ortadan kaldırmış olursunuz.

Alıntı
MK845 adlı kullanıcıdan alıntı

msn sürekli kapanıp acılıyor 5 tane bilgisayarcı getirdim internet cafeme sorunu bulamadılar!!!! sizce neden olabilr acillllllllllll

Sadece şu küçük Messenger sorunu için koskoca bir problemmiş gibi görüp de format atılması gereksiz bir durum, her sorunun bir çözümü kesinlikle vardır. Bu anda gerekli olan şeyler, acele etmemek ve sabırlı olmaktır.

Büyük ihtimalle sizin DNS adreslerinden dolayı hata veriyor, Internet kafelerde TreeWalk adlı DNS sağlayıcı programın kullanılması çok iyidir (ben internet kafede çalıştığımda kurmuştum ve Messenger dahil internet ağı sorunsuz bir şekilde çalışıyordu). Ayrıca TreeWalk programını kurmak istemiyorsanız,
Host adresleri gerekiyor. Messenger Error Fixer programından da Generic Fix tuşuyla da .dll leri kaydetirirseniz hiçbir sorun çıkmayacaktır (Tabi messenger üzerine eklenti yapılmaz ise).

Not: TreeWalk programı internet çıkışlarında herhangi bir DNS de sorun veya yoğunluk olduğunda sizi başka bir DNS e yönlendirerek etkin bir erişim yapmanızı sağlar. Sadece internet kafelerde değil, ev kullanıcılarınında kurması gereken programlar arasındadır.