Arama


c0lin - avatarı
c0lin
Ziyaretçi
2 Temmuz 2008       Mesaj #20
c0lin - avatarı
Ziyaretçi
Bioware iPhone İçin Oyun Yapacak

Neverwinter Nights ve Mass Effect gibi derin RPG oyunlarını iPhone'da görmek hayal olmayabilir. Serilerin yapımcısı Bioware, gerekli ipuçlarını verdi.

iPhone için üçüncü parti uygulama panayırına dönüşeceği düşünülen App Store açılışına sayılı günler kala, sektörün büyükleri de iPhone için planları hakkında ipuçları vermeye başladı. İlk olarak "müşteri talebini yakından takip ettiklerini ve buna göre hareket edeceklerini" belirten, Baldur's Gate, Neverwinter Nights ve Mass Effect gibi serilerin yapımcısı olan Bioware CEO'ları Ray Muzyka ve Greg Zeschuk oldu.

Esasen kolay satılacak yüzeysel oyunların da habercisi olabilecek bu açıklama, umuyoruz ki uzun ve derin bir RPG oyununu iPhone platformunda görmemizin anahtarı olabilir.

masseffect pc

iPhone PSP'den Üstün

Diğer yandan, eski EA yetkilisi Neil Young da, yeni yapım stüdyosu ng:moco ile iPhone'a özel oyunlar yapmak istediklerini açıklarken, iPhone'un PSP ile aynı güçte olduğunu, üstelik bir kamera, hareket algılayıcı ve dokunmatik ekrana sahip olduğunu vurguladı. Apple iPhone için gelebilecek olan yeni uygulamalar hakkında fikir edinmek için ise 8 Temmuz'daki App Store açılışını beklemek gerekiyor.

______________________________________________


Bugüne kadar alıştığınız combo sistemlerini ve savaş mekaniklerini unutun! Önümüzdeki ay çıkacak olan Too Human, taze ve yepyeni bir oyun deneyimi sunacak.

Microsoft'un Silicon Knights stüdyolarına yaptırdığı Too Human, önümüzdeki ay Xbox 360 konsoluna çıktığında yer yerinden oynayacak. Aksiyon yönü hayli ağırlıklı olan bir RPG olmasının yanı sıra, oynanış ve savaş mekanikleri açısından da birçok yenilik getirecek olan oyunun "örümcek combo" olarak adlandırılan yeni saldırı sistemiyle ilgili bir video yayınlandı. "Gelecek temalı bir geçmiş zamanı" konu alan Too Human'ın çıkışına kalan son bir ayda, bunun gibi birçok kaliteli video göreceğiz anlaşılan. Küçük bir not olarak, bir başka Xbox 360 başyapıtı olan Mass Effect gibi Too Human'ın da bir üçlemenin ilk oyunu olacağını hatırlatalım.

Videoyu İzleyin
Gametrailers.com - Too Human - Exclusive Spiders Featurette

_______________________________________

EA Sports'un geleneksel futbol serisi FIFA'nın 2009 sürümünde de birçok yenilik göreceğimiz söyleniyor. Peki FIFA 09'dan neler bekleyebiliriz?

Sonbaharda tüm platformlarda boy gösterecek olan FIFA 09, söylenenlere göre 250'nin üzerinde yenilik içerecek. Yeni animasyon teknolojisi ile şutların ve pasların daha gerçekçi tepkilerle atıldığı oyunda ayrıca daha hızlı ve kontrollü top sürüşleri de oyuncuları bekliyor. FIFA 09 ile ilk defa oyun motoruna müdahale ederek takım stratejisi üzerinde tam kontrol sağlamak mümkün olacak.

Herkes Oynayabilecek

Her konsolun kendi özelliklerini en üst seviyede kullanacağı söylenen FIFA 09, 500 yeni animasyon sahnesi, çarpışma ve engelleme mekanikleriyle son dört yılın en büyük yenilikleriyle oyuncuları karşılamayı planlıyor. Dört yeni yetenek hareketiyle Ronaldinho tarzı şık hamlelerin sayısının 32'ye çıktığı FIFA 09, Wii'ye özel olarak da ünlü oyuncuların Mii benzerleriyle oynama imkanı sunacak. Yeni FIFA 09, PlayStation 3, PC, PS2, Xbox 360, Nintendo Wii ve el konsolları PSP ile DS'e sonbahar aylarında çıkacak.


Bilgi İçin: FIFA 09