Arama

Modifiyeli Otomobiller - Tek Mesaj #11

RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2008       Mesaj #11
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
Arden Range Rover - AR7

Ünlü tuning firması Arden Range Rover bazlı AR7 adında yepyeni bir çalışmaya imza attı.

Bir dizi mekanik ve estetik güncelleme operasyonu yapılan Range Rover, artık çok daha dinamik bir ruha ve daha güçlü bir kalbe sahip.

İşe öncelikle Range’nin motorundan başlayan Arden, V8 motoru 4.2 litreden 4.8 litreye çıkarmış, ayrıca bir de çift pervaneli bir kompresör eklemiş. Tabii bu operasyon sonunda Range’nin güce ve torku da artmış. 520 HP güç ve 680 Nm tork üreten AR7 Range’nin bu etkileyici değerlerine rağmen 0-100 km/s hızlanması 6.5 saniyenin altına düşmemiş. Bir kıyaslama yapacak olursak Mercedes-Benz G55 AMG 0-100 km/s hızlanmasını sadece 5.5 saniyede alabiliyor.

Range’de mekanik güncellemelere ilaveten bazı tasarımsal değişiklikler de yapılmış. Geniş ön göğüs, LED’li gündüz farları, tekerlekler üzerindeki uzatmalı çıkıntılar, marşpiyeler ve yeni geliştirilmiş arka tampon ve dikdörtgene benzeyen egzoz çıkışı AR7 Range’nin sportif gövde kitinin en çok dikkat çeken parçaları arasında sayılabilir. Tüm bu estetik makyaj 22 veya 23 inçlik özel alaşım jantlarla tamamlanıyor.

Range’nin iç tasarımda da bazı değişiklikler yapılmış. Deri ve alkantra karışımı koltuklar, bir çok noktada karşımıza çıkan yüksek kaliteli ahşap kaplama, kokpit ve kapı içlerindeki krom, karbon ve alüminyum malzemeler bu değişikliklerden bir kaçı olarak sıralanabilir.


Son düzenleyen ahmetseydi; 2 Ocak 2015 15:36