Arama


arwen - avatarı
arwen
Ziyaretçi
4 Mayıs 2006       Mesaj #119
arwen - avatarı
Ziyaretçi
Kötü ağız hijyeninin nedenleri'Dün akşam yediğim baharatlı yemekten olmalı' – kötü ağız kokusuna sonsuz sayıda bahaneler bulabiliriz. Yediğimiz gıdalardan, bazılarımızın içtiği şarap ve biralara kadar birçoğunun bundaki rolü büyüktür. Ama esas neden kötü ağız hijyenidir.
Kötü ağız kokusunun en büyük suçluları, ağzımızın girintileri arasına, ve özellikle dilimizin arka kısmına gizlenmiş milyarlarca bakteridir. Her zamanki gibi önlem, tedaviden iyidir."
En iyi savunma

En iyi savunma dişlerinizi, dişetlerinizi ve dilinizi anti bakteriyel bir diş macunu ile düzenli olarak fırçalamaktır. Dilinizin en arka kısmına erişmek için diş fırçasını ağzınızın iyice arkasına kadar itmeniz gerekir. Aman dikkat edin, boğulmayın! Biraz mideniz kalkabilir ama böylece doğru noktaya ulaştığınızı anlarsınız.
Sigara ve içki içmeyi bırakmak da işe yarayacaktır.
Sık sık diş fırçanızı yenisiyle değiştirmeyi de unutmayın. Bunu en az üç ayda bir yapmalısınız. Böylece diş fırçasının kıllarının plakları temizleyebilecek durumda olduklarından ve sağlıklı dişetlerine sahip olacağınızdan emin olabilirsiniz. Ayrıca kullanmadan önce diş fırçanızın kuru olduğundan emin olun. Islak ya da nemli fırçaların bakteri dolu olma ihtimali yüksektir.
Son düzenleyen Safi; 7 Mart 2016 17:46