Arama

Medya Haber - Tek Mesaj #96

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
4 Mayıs 2006       Mesaj #96
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Kayıp kuzenler boğularak öldürülmüş

Balıkesir'in Savaştepe İlçesi'ne bağlı Karacalar Köyü'nde 45 gün önce kaybolan ve öldürülmüş olarak bulunan 10 yaşındaki Tuğçe Yıldırım ve Büşra Karabacak'ın yakınları, cinayetin aydınlatılmasını bekliyor.

Bursa Adli Tıp Kurumu önünde otopsiyi bekleyen amca Dursun Karabacak, köyde bugüne kadar bir kedinin bile kaybolmadığını belirterek, "Faillerin yakalanmasını istiyoruz" dedi. Otopsideki ilk bulgulara göre, okula giderken kaçırılan 4. sınıf öğrencisi Tuğçe ve kuzeni Büşra'nın boğularak öldürüldüğü bildirildi.

Karacalar Köyü'ne 8 kilometre mesafedeki Çamurlu Köyü sınırlarında bir kanalizasyon büzü içinde poşete sarılmış halde cesetleri bulunan Tuğçe Yıldırım ve Büşra Karabacak'ın yakınları, gün boyu Bursa Adli Tıp Kurumu önünde bekledi. Büşra'nın amcası Dursun Karabacak, olayın sebebi ve oluş şekli hakkında bilgi sahibi olmadıklarını belirterek, "Ölüm sebebiyle ilgili bir şey bilmiyoruz. 45 gün önce kaybolmuştu. kayip kuzen 200

Bir an önce olayın aydınlatılıp faillerin bulunmasını istiyoruz. Bizim köyümüzde bugüne kadar bir kedi bile kaybolmadı. İki çocuğun birden ortadan kaybolması ve cesetlerinin ortaya çıkması bizi çok üzdü. Artık Türkiye'de her şey oluyor" dedi. Yenge Cemile Karabacak ise gözyaşları içerisinde morg önünde bekledi.

Yapılan ilk tespitlere göre, iki küçük çocuğun boğularak öldürüldüğü tahmin ediliyor. Kaçırıldıktan hemen sonra öldürüldüğü sanılan küçük Tuğçe ve Büşra'nın cesetlerinin hayvanlar tarafından parçalanması, kriminal ekiplerinin işini zorlaştırıyor. Küçük kızlardan bir tanesinin çorabı ve diğerinin kolyesinin cesetlerinin üzerinde durduğu öğrenilirken, cesetlerin yanında yaprak parçasının bulunması ise cinayetin bir ağacın altında işlenmiş olabileceği ihtimalini gündeme getirdi.

Otopsiyi gerçkayip kuzen2 200ekleştiren Bursa Cumhuriyet Savcısı ise konuyla ilgili açıklama yapmak istemediğini söyledi. Otopsi ve resmi işlemler bugün tamamlanamadığı için çocukların cenazelerinin yarın alınarak Savaştepe'de toprağa verileceği öğrenildi.

KAYBOLAN İNEĞİNİ ARARKEN ÇOCUKLARIN CESETLERİNİ BULDU

Çocukların cesetlerini bulan köy muhtarı, olayın şokunu hala yaşadığını söyledi. İHA muhabirine konuşan Çamurlu Köyü Muhtarı Murat Kaya, dün akşam kaybolan ineğini ararken cesetleri nasıl bulduğunu anlattı. Cesetleri bulmasının tam bir tesadüf olduğunu kaydeden 32 yaşındaki Muhtar Murat Kaya, "Akşam inek arıyordum, ineği buldum. Eve gelirken inek o tarafa yönlendi, hızlı bir şekilde onun önüne geçerken çocuğun pantolonunun üzerine gittim. Yumuşak bir şeye bastığımı hissettim. İneği çevirirken çocuğun belden üst kısmı, özellikle dişleri ve saç kısmıyla bir ceset olduğunu anladım.

Hemen ineği eve getirdim. Kendim bir an hayal mi görüyorum acaba diye düşündüm. Sonra yanıma bir azamı da aldım, tekrar olay yerine gidip inceledik. Saat 22.00 sıralarıydı, azayı orada bıraktım, kendim İl Jandarma Bölük Komutanı'na haber verdim. El lambasıyla baktım, çocukların sadece önlükleri, ayakkabıları, kafatası vardı. Cesetler daha önce meydanda değilmiş ama vahşi hayvanlar çocukları dışarıya çıkarmış, o şekilde gördük. İlk önce pantolonunu gördüm. Karanlıktı üzerine bastım, yumuşak olunca pantolon olduğu ve ceset olduğu dikkatimi çekti. Çocuğun belden üst kısmını, özellikle de saçlarını, 100 yaşına da gelsem o gördüğümü unutamam. Yüzü simsiyah olmuş, sadece dişleri ve saçları ceset olduğunu belli ediyor. Bir de sol elini yukarıya kalkmış olarak gördüm" diye konuştu.

ANNENİN FERYATLARI YÜREK DAĞLADI

İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Alaattin Katı, bu sabah da yardımcısı Yarbay Seyit Ali Uyanık ile birlikte olay yerindeki incelemelerini sürdürdü. Cesetlerin bulunduğu yere getirilen çocukların babaları olay yerinde fenalık geçirdi. Babaları jandarma komutanı teselli etti. Öte yandan, büyük üzüntü yaşanan olayla ilgili çocuklardan Büşra'nın annesi Hanife Karabacak feryat etti. Ağlayıp ağıtlar yakan acılı anneyi yine jandarma komutanı teselli etti. Jandarma komutanının bunu yapan katilleri mutlaka bulacaklarını söyleyip teselliye çalıştığı anne Hanife Karabacak, sinir krizi geçirdi.

Tuğçe'nin anne ve babası Ayşe-Yüksel Yıldırım'ın yaşadığı evde ise sessizlik hakim. Çocukların cenazeleriyle ilgili kesin ölükayip kuzenm sebeplerinin anlaşılması için gönderildiği Bursa Adli Tıp Kurumu'ndaki incelemelerin sürdüğü bildirildi. Olayla ilgili İHA muhabirine konuşan İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Alaattin Katı, "Olayın bu boyutu çok üzücü, çok kötü. Keşke sağ olarak bulunsalardı. Şu andan itibaren kızlarımızın katillerinin, faillerin bulunması için çalışacağız. Ailelere başsağlığı diliyorum" dedi.

Bu arada, olay yerinde inceleme yapan jandarma kriminal ekipleri, cesetlerin bulunduğu bölgeye yakın yerdeki özel bir otomobile ait olduğu belirlenen lastik izleriyle çevreden delil topladı. Çok sayıda ekibin sevk edildiği olay yerinin çevresinde askerler tarafından arama tarama yapıldı. Olayla ilgili tahkikatın geniş çaplı olarak sürdürüldüğü bildirildienler boğularak öldürülmüş
Son düzenleyen GusinapsE; 7 Mayıs 2006 04:30