Arama


GÜLGECELER - avatarı
GÜLGECELER
Ziyaretçi
14 Temmuz 2008       Mesaj #5
GÜLGECELER - avatarı
Ziyaretçi
Sağlıklı saçlar için doğal yöntemler


Saç derisini hindistan cevizi yağı ile masaj yaparak yedirin. Bu ayrıca saçlarınızın büyümesini sağlayacaktır. Küçük soğanlarla hindistan cevizini kaynatın. Bunu kaynamış prinç suyu ile beraber saçınıza uygulayın. Saçınızı yıkayın.

DalgaliSaclaraOzel

Badem yağı ve üzüm suyu karışımını saç derinize yedirerek uygulayın.

Isıtılmış zeytinyağı, limon suyu ve badem yağını karıştırın. Vücut ısısına kadar soğuttuktan sonra saç diplerinize uygulayın. Saçınızı sıcak havlu ile kapatın ve 15 dakika bekledikten sonra şampuanla yıkayın.
Az bir miktar kafuru zeytin yağı ile ısıtın. Vücut ısısına kadar soğuttuktan sonra saçınıza uygulayın ve 10 dakika masaj yapın. 30 dakika sonra bitkisel şampuanla yıkayın. 15 dakika boyunca sıcak havlu ile saçınızı toplayın.



ivanka trump SacModeli1



Haftada bir saçınızı çay ile yıkayın.
Bir bardak sütü bir avuç bektaşi üzümü ile birlikte bir kabın içerisinde 2 saat bekletin. Hamur haline getirin ve saçınıza maske şeklinde uygulayın.

Bir yumurta sarısı, 2 kaşık hint yağı, 1 kaşık gliserini karıştırın ve saç derinize uygulayın, daha sonra yıkayın.

Saçınızı ılık hindistan cevizi yağı ile masaj yaparak bir saat bekletin ve ardından yıkayın.
Haftada bir sıcak havlu sararak saç diplerininizin açılmasını ve yağı emmesini sağlayın.


Jessica Alba SacModel1


Bira, yumurta ve süt kesmiği karışımı uygulayarak form verin.
Az bir miktar sirke ile sıcak suyu karıştırın ve saçınızı bu suyla yıkayın. Bu saçlarınızın parlak ve dolgun gözükmesini sağlayacak.
1 çay kaşığı ayçiçek yağını süt kesmiği ile karıştırın ve bir gece bekletin. Ertesi sabah saçınıza uygulayın.
Yumurta beyazı ve süt kesmiği çok iyi bir yumuşatıcıdır.
Bir bardak hindistan cevizi yağı ve hardal yağını karıştırın. İçine bir kap köri yağı koyarak bir gece bekletin. Ertesi gün biraz ısıtın ve pamuk yardımıyla saç diplerinize sürün. Karışımı saçınızda bir gece bekletin ve ertesi gün yıkayın. Haftada iki kez aynı işlemi uygulayın.
Saç dökülmesinin önüne geçmek için en önemli bitkilerin: biberiye, kekik ve ısırgan otu olduğunu biliyor muydunuz?
İki çorba kaşığı kekik ile bir litre suyu kaynatın. Kaynamış suyu alın ve güzelce süzün. Süzdüğünüz su saçlarınızın dökülmesine engel olacak süper bir losyon olacaktır. Bu losyonu sabah ve akşam olmak üzere saç diplerinize sürün. Sürerken de mutlaka saç diplerinize masaj yapmayı ihmal etmeyin.
Aynı işlemi ısırgan otu ve biberiye karışımı ile de yapmanız mümkün.


Katli SacKesimleri1

Mayıs papatyası ve sarı papatyanın saç renginiz açtığını ve saçlarınızı beslediğini biliyor muydunuz.
Mümkün olduğunca çok sarı papatyayı güzelce yıkayın. Yıkadığınız papatyaları bir litre su ile kaynatın. Kaynamış suyu süzün. Süzdüğünüz suyu hergün saçlarınıza sürerek güneşin altında kurutun. Saçlarınızın gün be gün sarardığını göreceksiniz.


Saçlarınız yağlı mı, yıkadıktan sonra çok mu çabuk yağlanıyor? Bununda kolayı var. Yapmanız gereken oldukça basit. Yarım limon suyunu sıkın. Sıktığınız limon suyunu iki litre kadar ılık suyla karıştırın ve saçınızı yıkadıktan sonra bu suyla yıkayın. Göreceksiniz ki her zamankinden daha geç sürede yağlanacak.
isiltilisac2

Zeytinyağı ile saç bakımı

Zeytinyağı saçları beslemesine rağmen, saçtan arıtmak için çekilen zahmete çoğunlukla katlanılamadığı için yapmakdan kaçınılır. Halbuki zeytinyağı saçı besleyen çok önemli maddelerden birisidir. Size zeytinyağını nasıl kullanacağınızı ve saçınızdan kolaylıkla nasıl çıkartacağınızı anlatacağım.

Önce saçınıza uygulayacağınız bakım malzemesini hazırlayalım;
Bir çay bardağı zeytinyağı (mümkünse halis olmalı)
Bir tüp vitamin (panten veya evigen)

Her ikisini karıştırdıktan sonra saç diplerinize sürün. Saçınıza iyica yedirdikten ve bir süre de saçınıza masaj yaptıktan sonra bir tülbentle veya havlu ile saçınızı sarın.

Süre: 1 Saat.
Bir saatlik sürenin sonunda ise bir yumurta sarısını çırparak saç diplerinize yedirerek sürün. Yumurta sarısı saçınızdaki zeytinyağının kolaylıkla çıkmasını sağlayacak ve aynı zamanda da saçınızın beslenmesini sağlayacaktır. Yumurta sarısını saçınıza sürdükten sonra;

Süre: 15 dakika
Sonra saçınızı yıkayın. Gördüğünüz gibi toplam 1 saat 15 dakika sonra saç bakımınız tamam.

Bu işlemi haftada bir kez tekrarlamanızı öneriyorum.

isiltilisac3


Doğal yolla sarı saçlar
Son yıllarda gelişen teknoloji ile birlikte saç boyalarının da saçlar üzerinde olumlu etkisi gelişmiş olmasına rağmen çeşitli sebeplerden dolayı bazılarımız yine de saçlarını boyamak istemezler. Özellikle saçlarını sarıya boyatan kadınlarımızın boya zamanı geldiğinde saç diplerinde ki görüntüden çok sıkıldıklarını biliyoruz.

Kuaförde geçirilecek uzun zamanlar ve ödediğiniz yüklü paralardan tasarruf etmek istiyorsanız işte size önereceğimiz çok güzel bir çözüm. Kendi kendinize doğal yöntemlerle saçınızı rahatlıkla açabilirsiniz. Üstelik te besleyerek. Ne mi yapacaksınız? İşte reçetesi:

Gerekli malzemeler:
100 gram ıhlamur
Yarım litre su

Ihlamuru yarım litre suda iyice özü çıkacak şekilde yaklaşık 20 dakika kaynattıktan sonra süzün. Elde ettiğiniz suyu saçınıza sürün. Islattığınız saçınızı güneş altında kurutun. Saçınızı kuruturken taramaya özen gösterin. Bu işlemi istediğiniz sıklıkta yapabilirsiniz.

Hadi denemeye!

Saçlarınızı nasıl geri kazanırsınız?

Aşağıda size sunduklarımız saçlarınızın yeniden çıkması için yararlı bilgiler olup strese bağlı veya temelinde başka nedenlere dayanan saç kayıpları için tedavi yöntemi değildir. Şunu içmeyi deneyin. Muz, bal, yoğurt ve az yağlı sütü karıştırarak biotin açısından güçlü bir içecek elde edin. Bu içecek saç köklerinizi sağlamlaştıracaktır. Vitamin B6, çinko vitaminleri kullanın. Bu vitaminleri doğal yollarla yeterli oranda alamadığınızda size yardımcı olacaktır. Şampuanınızı uygularken saçınıza iyice masaj yapmayı ihmal etmeyin. Böylece saç diplerinizdeki kan dolaşımını hızlandıracaktır. Stresden uzak durun, bu saçlarınız için gerçek bir felakettir.

Yeterince uyuyun.

40 yaş sonrası saç bakımı





S KisaSacModelleri



Saçlarınızın hergün kuruduğunu, gittikçe azaldığını ve inceldiğini gözlemlemeye başladınız. Ustelik de her ay yaşadığınız period dönemlerinizde aylık olmakdan çıktı ve eski düzeni yerini düzensizliğe bıraktı. Kısacası artık bir ön menapoz dönemine de girdiniz. Her ne kadar kabul etmesenizde!



Saçlarınız için mutlaka daha önce yaptığınızdan daha farklı birşeyler yapmalı, önlem adına ne gerekiyorsa almanın zamanı değil mi sizce?



Bugün yaşlanma etkilerini geciktirici kremler dendiği zaman akla ilk gelen Kolajen, retinol veya bitkisel (phyto) hormonlar gelir. Bu maddeler hemen hemen tüm cilt bakım ürünlerinde bulunduğu gibi son zamanlarda artık saç bakım ürünlerinin de vazgeçilmez unsurları haline geldiler. Yaşlanma ile birlikte değişen hormon dengesi saçların kimyasında da etkisini göstermekte, saç derisindeki kan dolaşımı yavaşladığından saç köklerinin beslenmesi de aynı oranda yavaşlamaktadır.



İşte bitkisel östrojenler saçın eksiklerini tamamlıyor ve böylece saç bitimini hızlandırıyorlar. Pro-retinol hücre yenilenmesini hızlandırıyor, kolajen ise saç foleküllerinin beslenmesini arttırıyor.



AtKuyruguTopuzu2
Bu nedenle saçlarınızın nemlenmesini sağlayan kremler ve pro-retinol içeren kremler kullanmanız, ayrıca saç bakımında çok önemli yer tutan vitaminlerden faydalanmanız çok önemli. Son yıllarda özellikle saç köklerinin beslenmesinde önemli bir yer tutan aminexil kullanımı saç dökülmesinde önlem olarak karşımıza çıkıyor. Sentetik bir molekül olan aminexil ise sertleşen kolajen liflerini gevşettiği için saçın dökülüşünü yavaşlatır. Tüm bu maddeler şampuandan ziyade ampul veya tonik olarak kullanıldığında, gece de saçın içinde kaldığından daha yoğun etkiye sahip olur.
AtKuyruguTopuzu1





Değişik saç tiplerine parlaklık kazandırma





Düz Saçlar




İçinde buğday proteini ve polimer içeren şampuanlar kullanın. Saç tabakasını kaplayarak daha kalın bir görünüm sağlarsınız. Hacim verici spreyleri nasıl kullanacağınızı öğrenin. Saçlarınızın zarar görmeden hacim kazanmasını ve parlamasını sağlayacaktır.



Normal Saçlar




İpek amino asitler içeren şampuanlar kullanın. Yumuşaklık ekler ve saçları onarır. Jel ve kremler herhangi bir ağırlık eklemeden saçlara parlaklık kazandırır.



Kalın Saçlar




Bu saçlar için en iyisi eski moda briyantin. Sadece parlatmakla kalmaz aynı zamanda saçların nemlenmesini sağlar.






Çilekle saç maskesi




Sekiz adet çileği ezin ve bir çorba kaşığı mayonez ile karıştırın. Islak, yıkanmış saça masaj yaparak yedirin. Önce bone ile, daha sonra da sıcak havlu ile kapatın. Bekleyebildiğiniz kadar bekledikten sonra şampuan ve saç kremi ile yıkayın. Bu maske saçınızın gelişmesine ve şekil kazanmasına olanak sağlayacaktır.






Saç bakımının püf noktaları
Her zaman bakımlı saçlara sahip olmak için, saç bakımının püf noktalarını bilmek yeterli...




- Çok sıcak su saç diplerinizde, saçlarınızın bakımını ve gelişimiz sağlayan yağ dokusuna zarar verir. Bu nedenle saçlarınızın çok sıcak su ile yıkanması bu yağ dokusunu ve yağlanmayı azalttığından yapmanız gereken saçlarınızı ılık suyla, hatta mümkün olduğunca, dayanabildiğiniz ölçüde soğuk suyla yıkamalısınız.
SeksiSacKesimleri1




- Saçlarınızı yıkarken mutlaka parmak uçlarınızla masaj yapmayı ihmal etmeyin. Saçlara yapılacak en iyi masaj şekli parmak uçlerınızla ve tutabildiğiniz ölçüde uzun süre tutarak. Bu hem saç dökülmesinin önüne geçtiği gibi hem de saçınızın kan dolaşımını hızlandırdığı için canlanmasına neden olacaktır.



- Sirkenin saçlarınızın parlaklığındaki önemini duymayan yoktur. Yapılacak basit ve üstelik çok ekonomik işlem sayesinde sağlıklı ve muhteşem saçlara sahip olmanız işten bile değil. İki litre ılık suyun içerisine bir su bardağı iyi cins sirkeyi dökerek karıştırın. Saçlarınızı şampuanla yıkadıktan ve duruladıktan sonra da bir kez daha bu sirkeli suyla durulayın. Bu işlemi her banyoda yapmanız halinde alacağınız sonuç sizi şaşırtacak.

BurguluSacModeli




- Jöle kullanırken dikkat etmeniz gereken bir başka nokta da jölenin uzun ömürlü olmasını istiyorsanız Jöleyi saçınızın dip kısımlarında yoğunlaşacak şekilde sürmeniz. Böylece saçınız yağmurdan ıslansa bile formunu koruyacaktır.



- Bu püf noktası özellikle saçlarında beyazlanmalar başlayan hanımlarımız için önemli. Beyaz saçların renklerle uyumu saç boyanıza karar vermeniz için son derece önemli. Kızıl ve sarı saçlar beyaz saçların daha belirgin bir şekilde ortaya çıkmasına sebep olduğundan bu renkleri tercih etmemelisiniz. Özellikle tercih etmeniz gereken renkler saçınıza daha doğal bir görünüm sağlamak için kahve tonlarını tercih etmelisiniz
bakirsac2




Saçlarınızı doğal yolla kurutun




Eğer sürekli saçlarınızı düzleştirici, dalga oluşturucu veya sıcak bigudilerle şekillendiriyorsanız bu durumda büyük olasılıkla saçlarınız kırılmaya hazır demektir. Tüm bu ısı ve işlemler saçlarınızı kurutacak ve zarar vercektir.



Saçlarınızı dinlendirebildiğiniz kadar dinlendirin. Bunu saçlarınız için tatil olarak kabul edin.



Saçları kurutmak için en iyi yol saç ürünleri ve iyi bir havlu kullanmaktır. Havlu ile iyice kuruladıktan sonra saçlarınızı kurumaya bırakın. Saçlarınızı ovalayarak kurutmaya çalışmayın. Bu saçlarınızı yıpratacaktır. Saçlarınızın mümkün olduğunca yumuşak olmasını istersiniz.
siyahsac2




Eğer saçlarınız doğal olarak kuruduğunda çok düz veya çok kıvrık oluyorsa ellerinizi kullanarak şekil vermeye çalışın. Aksi taktirde büyük bir kliple arkada toplayın. Kuruduktan sonra klipi çıkartın doğal hacmine ve dalgasına kavuşacaktır.



Saçınızın dokusuna uygun ürünler kullanın. Düz saçlar için en iyi köpük ve saç spreyleridir. Dalgalı saçlar içinse jeller ve kremler. Saç tipinize en uygun ürünü bulun.



bakirsac




Tatil dönüşü saçların bakımı




Tatil dönüşü saçlar donuk ve parlaklığını kaybetmiş görünür.Haftada iki veya üç kere şampuan öncesinde özel bakım kremi uygulamak gerekir. Saçlarınız güçleninceye kadar kuru ve güneşten yorgun saçlar için tasarlanmış bir seri ile bakımınızı yapın. Daha sonra bakıma başlamadan önce kullandığınız ürünlere geri dönebilirsiniz.Deniz yada havuz suyu güneş ışığı ile birlikte saça en çok hasarı veren ikilidir. Su damlacıkları ışığı büyüteç gibi saç telinin derinlerine kadar alarak hızlı bir hasar yaratır. Sudan çıktıktan sonra saç kuruyana kadar bir şapka ile saçları korumak iyi bir fikir olabilir. Saç, boya ve diğer işlemlerden görmüş ise çok daha fazla özen göstermek gerekir. Zaten kimyevi maddelerden yıpranmış saçlar, yaz bitiminde daha da fazla bakıma ihtiyaç duyacaktır. Saçınızın cinsine ve ihtiyaçlarına göre özel bakım serinizi almak için bir uzman kuaföre danışmak iyi olur.


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Efulim; 14 Kasım 2011 13:36 Sebep: sayfa düzeni.