Arama


c0lin - avatarı
c0lin
Ziyaretçi
15 Temmuz 2008       Mesaj #30
c0lin - avatarı
Ziyaretçi
Wii O Kadar da Fit Değil

Video oyunlarıyla daha sağlıklı bir hayata geçiş yapılamayacağı bir kez daha test edildi. Oyuncuların son kalesi Nintendo Wii de bekleneni veremedi.

Sağlıklı bir hayat tarzı yakalamak isteyenlerin çözümü video oyunlarından başka mecralarda araması gerekiyor. Tüm vücudu hareket ettirerek daha aktif bir oyun tarzı ile gerçek spor yerine geçtiği düşünülen Nintendo Wii oyunları, bilimsel denemelerde hayal kırıklığı yaşattı. Wii Sports ile tenis, boks ve bowling gibi sporları yapanların, normal oyunlara nazaran %50 daha fazla enerji yakmalarına rağmen, gerçek sporlarla kıyaslandığında çok düşük oranda kaldığı ortaya çıktı.

Günlük Egzersizin Yerini Tutmuyor

Gerçek tenis %70 daha fazla enerji yakımı sağlarken, Wii Boxing ile normal boks arasındaki fark da yarı yarıya görünüyor. Diğerlerine nazaran daha pasif bir spor olan bowling bile, gerçek hayatta sanal halinden %15 daha fazla enerji yakmayı sağlıyor. Uzmanlar, ister Wii'de ister başka bir platformda, video oyunlarının gerçek egzersizler kadar fayda etmeyeceği konusunda birleşiyor.


wiifit 002

Final Fantasy 13 Xbox 360'ta

Duyurulduğu günden beri tartışmalara neden olan Final Fantasy 13'ün hangi konsollara çıkacağı netleşti; Final Fantasy 13 hem PS3 hem de Xbox 360 için çıkıyor.

Square Enix, tüm zamanların en çok beklenen oyunlarından Final Fantasy 13'ün Xbox 360 için de çıkacağını duyurdu. E3 konferansındaki gösterim sırasında verilen bilgi, Xbox 360 için Kuzey Amerika ve Avrupalı oyuncuların bir FF13'e kavuşabileceği. PlayStation 3, çıktığı zamanlarda "kalelerinden biri" olarak gördüğü Final Fantasy 13'ün özelliğini de kaybetmiş oldu.

Oyunu her iki konsola çıkarmanın daha fazla hayrana hitap etme şansı sağlayacağını söyleyen Square Enix, aslında tek bir platforma oyun yapmanın mali yönden imkansız olduğunu daha önce defalarca kez söyleyerek bu adımın işaretini vermişti.


ff13 lightning

Bilgi İçin: Final Fantasy

Oyunlar Sabit Diskte

Xbox 360 oyunlarındaki uzun yüklenme sürelerinden ve gürültülü çalışan DVD okuyuculardan rahatsız oluyorsanız, yakın zamanda bu sıkıntıdan kurtulacaksınız.

Microsoft E3 etkinliğinde Xbox 360 için yeni planlarını anlattı. Konsol için en göze çarpan özellik ise, Xbox 360 oyunlarının artık sabit diskten oynatılabilecek olması. Yeni çıkacak 60 GB modelin satışlarına da büyük ivmeyle başlaması için atılan bu adım, yükleme sürelerini kısaltıp oyun medyalarının daha uzun ömürlü olmasını sağlayacak.

16:10 Ekran Oranı

Eski tarz Dashboard arayüzünün yerini de Xbox Guide adlı daha kullanışlı bir menünün alacağı açıklanırken, Xbox 360'ın VGA veya HDMI üzerinden 16:10 oranını ve 1440 x 900 ile 1680 x 1050 çözünürlüğü destekleyeceğini belirtmekte fayda var.

Alıntıdır!..
SDN