Arama

Kurtlar Vadisi - Tek Mesaj #2

MkYaramaz - avatarı
MkYaramaz
Ziyaretçi
20 Temmuz 2008       Mesaj #2
MkYaramaz - avatarı
Ziyaretçi

Ali Kınık'ın Kurtlar Vadisi Adlı Diziyle İlgili Düşünceleri



Bir televizyon dizisi,nasıl oluyor da,yayınlandığı akşam bütün hayatı durdurabiliyor?
Bu millet,bu dizide kendine ait neleri buluyor?
Toplumda,herhangi bir konuda ciddi bir kabul ya da red varsa,o konu,doğruluğuna-yanlışlığına bakılmadan sosyal bilimciler tarafından incelenmelidir.
Ben bu yazımda,bu konuyla ilgili kendi düşüncelerimi anlatmaya çalışacağım.Şüphesiz ki,söylenebilecek çok şey var ve benim söylediklerim de eksik kalmaya mahkum.Ben bir adım atayım,gerisini de birileri getirir.

Söylenebilecek ilk şey,ister sevsin ister nefret etsin,hemen hemen hiçkimsenin bu diziye kayıtsız kalamamasıdır.Büyük bir çoğunluk diziyi severek seyrederken,geri kalan kısım ise "şiddetle" eleştiriyor.Bu durum,dizi ister iyi isterse kötü olsun,işin ciddiyetini ortaya koyuyor.Bu iş ciddiye alınması gereken bir iştir.
Diziyi seven ve nefret edenlerin profiline baktığımızda ise,işin estetik boyutun ötesinde bir noktada durduğunu görmemek saflık olur.
Aslında,diziyi sevenler teknik ve estetik açıdan baktıklarından sevmiyorlar.Nefret edenler de teknik ve estetik açıdan bakıp değerlendirmiyorlar meseleyi.
Diziye "şiddetle" karşı çıkanlara baktığımızda,bunların genelde "sol" diye nitelendirilen bir yelpazeye dahil oldukları gerçeği ortaya çıkıyor.Diğer bir husus ise,kafasında "etnisite" problemi olan,ağırlıklı olarak "Kürtçü" diyebileceğimiz kişiler de bu diziye karşı.Ancak,benim düşündüğüm,onların da gizliden de olsa diziyi seyrettikleridir."Söyle geçerken tesadüfen rastladım" demelerine ben şahsen inanmıyorum.
Diziyi sevenler,hatta diziyi diziden öte bir yere koyup başka anlamlar bile yükleyecek kadar önemseyenler ise ağırlıklı olarak milli konularda hassasiyeti olan insanlar.
Evet,bu dizi,Türk Milliyetçilerinin temel referanslarından biri olamaz.Fikri ve pratik anlamda Türk Milliyetçiliği ile ters düşecek bir çok unsur da mevcut dizide.
Ama kırıntılar halinde bile olsa,milli konularda hassasiyet taşıyan bir görüntü ortaya koyması,medyada,vitrinde sesi soluğu çıkmasına izin verilmeyen Türklerin bu diziye dört elle sarılmasına sebep olmuştur.
Sabahtan akşama kadar Kürt propagandası yapan dizilerin,programların cirit attığı televizyonlarımızda,Türk'ün güçlü olduğunu,ya da en azından "varolduğunu" görmek isteyen insanlarımız bu diziyle teselli oluyor.
Özellikle,kendilerini zaten Türk olarak kabul etmeyen,uyuşturucu,fuhuş,hırsızlık,gasp,haraç gibi pis işlerle milletin canını yakan gerçek hayatımızdaki tipler bu dizide cezalandırılıyor ve biz de hiç değilse filmlerde bunu görerek sanal mutluluklar yaşıyoruz.
Türk Milleti,kendisinin tepesine çöreklenerek iliğine kemiğine kadar sömüren,istediği gibi yöneten,yönlendiren,cezalandıran "baron"larının olduğunu biliyor.Ve kendisini Polat'ın yerine koyarak onları alaşağı etmek istiyor.

Bir sonraki yazımda bu konuya devam edeceğim.
Kısaca,bu yazının özeti şudur:
Bu dizi,mesajları itibarıyla doğru da olsa,yanlış da olsa,bir öfkenin sesidir!
Bu dizi,kendi yurdunda aşağılanan,horlanan,yok sayılan ve patlamanın eşiğine gelen Türk'ün kurtulma arayışıdır.
Bu dizi gerçek hayattan "kaçış"tır.Ama "dönüş"ünde,önüne gelecek herşeyi yıkacak bir öfkeyle kaçıştır.
Bir dizi var..
Ve şu an Türk Milleti sadece "seyrediyor"!
Ya seyrettiği diziye "dahil" olmaya kalkarsa??


Ali Kınık...
Son düzenleyen perlina; 5 Haziran 2016 19:19