Hepsini yeneriz
"Sadece derbileri kazanarak şampiyon olamayız. Tüm rakipleri yenmeliyiz ve yeneceğiz de. Camiayı mahcup etmeyiz".
Ben yıldız değilim
Beşiktaş'ta yönetim kurulunun kararıyla takım kaptanlığına getirilen
Matias Delgado, yeni sezon öncesinde iddialı açıklamalarda bulundu. İkinci etap kamp çalışmaları için Avusturya'ya giden siyah-beyazlı ekibin tecrübeli oyuncusu, kendisi için yapılan
'yıldız' tanımlamasına da tepki gösterdi. Delgado, "Bana
sürekli
'sen takımın yıldızısın' deni yor. Ben
yıldız değilim, olmak da istemiyorum. Bu konuyu takım arkadaşlarımla da paylaştım."
Herkes eşit olmalı
Saha içinde ve dışında herkesin
eşit olması gerektiğini ifade eden
Delgado şöyle devam etti: "Birileri
gol atıyor ya da attırıyor diye kesinlikle 'yıldız' olarak değerlendirilmemeli. Ben, kendi adıma bunu kabul etmiyorum. Bu takımda
yıldız yok. Hepimiz
eşitiz ve eşit şekilde mücadele edip, çalışmalıyız. Kendimizi ayrıcalıklı konuma getirdiğimiz gün, büyük sıkıntı yaşarız. Takımımız ortaya koyduğu oyunla
alkışlanmalı ve
takım yıldız gibi parlamalı."
Bize inanıyorlar
Lig fikstüründe derbi maçlarının önce ya da sonra olmasının çok önem taşımadığını söyleyen Arjtantinli yıldız, "Şampiyon olmak için
bütün maçlarımızı kazanmalıyız. Derbilerinde galip gelelim, diğerlerini kaybedelim şampiyonluk hayal olur. Bu nedenle ilk hafta, son hafta fark etmez. Çıkıp oynayacağız, şampiyonluğu
gerçekten istiyorsak
hepsini yeneceğiz. Bunu yapacak
gücümüz var. Bize
inananları ve camiamızı mahcup edemeyiz" dedi.
Kaptanlık rüyamdı
Kaptanlık görevine layık görülmesiyle birlikte sorumluluklarının arttığını belirten Delgado şunları söyledi: "Ben de bunun
gerektirdiği şekilde davranıyorum. Kaptanlık, benim
rüyamdı. Hep bugünlerin hayalini kurardım, şimdi buna ulaştım. Bütün futbolcularla
iletişim içinde olmak kolay değil. Kaptanlık sadece
saha içinde olmuyor.
Türkçe de öğrenmeye başladım. Yeniler de çabuk
uyum sağladılar.
Emin adımlarla, iyi yolda ilerliyoruz."
Beşiktaş dokuz doğuracak
Siyah-beyazlı ekibin bu sezonki transfer maliyeti dudak uçuklatıyor. Beşiktaş, bu sezon iç ve dış transferde anlaştığı 9 futbolcuya 5 yılda yaklaşık 57 milyon YTL ödeyecek. Sözleşmesi uzatılan Delgado yıllık 2.1 milyon euro ile takımın en pahalı futbolcusu oldu.
Kartal uçtu
Siyah-beyazlılar, iç ve dış transferde bu sezon anlaştığı 9 futbolcuya 5 senede 56 milyon 785 bin YTL ödeyecek.
YILLIK 11 MİLYON
Beşiktaş, transfer döneminde şu ana kadar anlaştığı 9 futbolcu için 5 yılda toplam
56 milyon 785 bin YTL'lik bir servet ödeyecek. İç transferde
Delgado'nun sözleşmesini uzatan,
Ali Tandoğan ve
Gökhan Zan ile yeniden anlaşan siyah-beyazlı yönetim, dış transferde
Tuna, Ekrem, Uğur, Seric, Zatopocny
ve
Sivok'u renklerine bağladı.
DIŞTA LİDER SİVOK
Sözleşmesi
2011'e kadar uzatılan kaptan
Delgado yıllık
2.1 milyon euro'luk ücreti ile takımın en pahalı ismi olurken, dış transferde en çok para yıllık
800 bin euro ile
Sivok'a verildi. Yerlilerde ise
Gökhan Zan 850 bin YTL yıllık ile başı çekti.
Sivok, Zapatocny, Ekrem ve
Uğur'a toplam
11.2 milyon euro bonservis ödenecek.
Kaptanlar buluştu!
Yönetimin takımdan ayrı bir çalışma programı verdiği İbrahim'ler dün Ümraniye'de birlikte idman yaptı. Kaptanlar, çalışma öncesi tokalaştılar.
BERABER ÇALIŞIYORLAR
Siyah-beyazlı ekibin ilk
Avusturya kampında
kavga ettikleri için kadro dışı bırakılan ve satış listesine konulan kaptanlar, dün
buluştu. Ümraniye'deki idman öncesi saha içinde tokalaşan
Üzülmez ve
Toraman, birlikte çalışmaya başladılar.
KÜSKÜNLÜK KALMADI
Genç Toraman, konuyla ilgili olarak, "15 gündür
Ümraniye'de çalışıyorum. Dün de
İbrahim Üzülmez geldi ve birbirimizi görünce saha içinde
tokalaştık. Ardından birlikte koştuk. Zaten
küskünlüğümüz kalmamıştı" diye konuştu.