Arama

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
25 Temmuz 2008       Mesaj #358
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Hepsini yeneriz

"Sadece derbileri kazanarak şampiyon olamayız. Tüm rakipleri yenmeliyiz ve yeneceğiz de. Camiayı mahcup etmeyiz".

Ben yıldız değilim
Beşiktaş'ta
yönetim kurulunun kararıyla takım kaptanlığına getirilen Matias Delgado, yeni sezon öncesinde iddialı açıklamalarda bulundu. İkinci etap kamp çalışmaları için Avusturya'ya giden siyah-beyazlı ekibin tecrübeli oyuncusu, kendisi için yapılan 'yıldız' tanımlamasına da tepki gösterdi. Delgado, "Bana viewads?d2hhdD16b25lOjI1NyZhbXA7bj1hZjU3ODQ1NA
sürekli 'sen takımın yıldızısın' deni yor. Ben yıldız değilim, olmak da istemiyorum. Bu konuyu takım arkadaşlarımla da paylaştım."

Herkes eşit olmalı
Saha içinde ve dışında herkesin eşit olması gerektiğini ifade eden Delgado şöyle devam etti: "Birileri gol atıyor ya da attırıyor diye kesinlikle 'yıldız' olarak değerlendirilmemeli. Ben, kendi adıma bunu kabul etmiyorum. Bu takımda yıldız yok. Hepimiz eşitiz ve eşit şekilde mücadele edip, çalışmalıyız. Kendimizi ayrıcalıklı konuma getirdiğimiz gün, büyük sıkıntı yaşarız. Takımımız ortaya koyduğu oyunla alkışlanmalı ve takım yıldız gibi parlamalı."

Bize inanıyorlar
Lig fikstüründe derbi maçlarının önce ya da sonra olmasının çok önem taşımadığını söyleyen Arjtantinli yıldız, "Şampiyon olmak için bütün maçlarımızı kazanmalıyız. Derbilerinde galip gelelim, diğerlerini kaybedelim şampiyonluk hayal olur. Bu nedenle ilk hafta, son hafta fark etmez. Çıkıp oynayacağız, şampiyonluğu gerçekten istiyorsak hepsini yeneceğiz. Bunu yapacak gücümüz var. Bize inananları ve camiamızı mahcup edemeyiz" dedi.

Kaptanlık rüyamdı
Kaptanlık görevine layık görülmesiyle birlikte sorumluluklarının arttığını belirten Delgado şunları söyledi: "Ben de bunun gerektirdiği şekilde davranıyorum. Kaptanlık, benim rüyamdı. Hep bugünlerin hayalini kurardım, şimdi buna ulaştım. Bütün futbolcularla iletişim içinde olmak kolay değil. Kaptanlık sadece saha içinde olmuyor. Türkçe de öğrenmeye başladım. Yeniler de çabuk uyum sağladılar. Emin adımlarla, iyi yolda ilerliyoruz."

Beşiktaş dokuz doğuracak

Siyah-beyazlı ekibin bu sezonki transfer maliyeti dudak uçuklatıyor. Beşiktaş, bu sezon iç ve dış transferde anlaştığı 9 futbolcuya 5 yılda yaklaşık 57 milyon YTL ödeyecek. Sözleşmesi uzatılan Delgado yıllık 2.1 milyon euro ile takımın en pahalı futbolcusu oldu.

Kartal uçtu

Siyah-beyazlılar, iç ve dış transferde bu sezon anlaştığı 9 futbolcuya 5 senede 56 milyon 785 bin YTL ödeyecek.

YILLIK 11 MİLYON

Beşiktaş
, transfer döneminde şu ana kadar anlaştığı 9 futbolcu için 5 yılda toplam 56 milyon 785 bin YTL'lik bir servet ödeyecek. İç transferde Delgado'nun sözleşmesini uzatan, Ali Tandoğan ve Gökhan Zan ile yeniden anlaşan siyah-beyazlı yönetim, dış transferde Tuna, Ekrem, Uğur, Seric, Zatopocny viewads?d2hhdD16b25lOjI1NyZhbXA7bj1hZjU3ODQ1NA
ve Sivok'u renklerine bağladı.

DIŞTA LİDER SİVOK

Sözleşmesi 2011'e kadar uzatılan kaptan Delgado yıllık 2.1 milyon euro'luk ücreti ile takımın en pahalı ismi olurken, dış transferde en çok para yıllık 800 bin euro ile Sivok'a verildi. Yerlilerde ise Gökhan Zan 850 bin YTL yıllık ile başı çekti. Sivok, Zapatocny, Ekrem ve Uğur'a toplam 11.2 milyon euro bonservis ödenecek.

Kaptanlar buluştu!

Yönetimin takımdan ayrı bir çalışma programı verdiği İbrahim'ler dün Ümraniye'de birlikte idman yaptı. Kaptanlar, çalışma öncesi tokalaştılar.

BERABER ÇALIŞIYORLAR

Siyah-beyazlı ekibin ilk Avusturya kampında kavga ettikleri için kadro dışı bırakılan ve satış listesine konulan kaptanlar, dün buluştu. Ümraniye'deki idman öncesi saha içinde tokalaşan Üzülmez ve Toraman, birlikte çalışmaya başladılar.

KÜSKÜNLÜK KALMADI

Genç Toraman, konuyla ilgili olarak, "15 gündür Ümraniye'de çalışıyorum. Dün de İbrahim Üzülmez geldi ve birbirimizi görünce saha içinde tokalaştık. Ardından birlikte koştuk. Zaten küskünlüğümüz kalmamıştı" diye konuştu.