Arama


kambis - avatarı
kambis
Ziyaretçi
6 Mayıs 2006       Mesaj #5
kambis - avatarı
Ziyaretçi
· Beyaz etli balıkları pişirirken suyuna biraz limon suyu ve süt koyarsanız,etleri daha da beyaz olur.
· Dondurulmuş balığı sütün içinde çözülmeye bırakırsanız,balığın tadı oltadan yeni çıkmış kadar taze olur.
· Balığı lezzetli ve yumuşak pişirmek için,bir süreliğine ¼ bardak sirke,şarap,veya limon suyu katılmış suda bekletin.
· Balık kokusunu çıkarmak için ellerinizi sirke ve tuz ile ovunuz.
· Balık buğulama yaparken yayılan kokuyu azaltmak için ,ya pişirirken suyuna biraz sirke yada pişirmeden önce biraz susam yağı koymanızı öneriyor deneyenler.
· Ve balık tava ve tabaklarınızı soğuk suyla yıkamayı deneyin...
· Deniz tarağı ve istiridye eğer önce soğuk suda yıkanıp plastik bir torba içinde buzlukta ½ saat bekletilirse,kabukları kendiliğinden açılır.yok o kadar vaktim yok diyorsanız istiridyeleri 5 dakika maden sodasında tutun kabukları daha kolay açılacaktır.
Son düzenleyen Blue Blood; 17 Haziran 2006 07:22