Arama


ahmetgns - avatarı
ahmetgns
VIP VIP Üye
26 Ağustos 2005       Mesaj #1
ahmetgns - avatarı
VIP VIP Üye
Gönderme tarihi: 08.08.2008
İfade Sesleri, Messenger Plus!'ın en popüler özelliklerinden biridir. Bu özellik sayesinde sohbet sırasında karşı tarafa duygu ve ifadelerinizi ses olarak aktarabilirsiniz (Sesi duyabilmesi için karşı tarafta da Messenger Plus! yüklü olmalıdır).
soundsmainqa4
İfade Seslerini göndermek için konuşma pencerelerinden açılan Ses Paneli ya da ses komutları kullanılır. Ses Panelini açmak için konuşma penceresinin biçimlendirme çubuğundaki hoparlör simgesine ya da Ctrl+Q klavye kısayol tuşuna basın. İfade Sesleri düğmesini kaldırmak isterseniz burayı inceleyiniz (klavye kısayolu her zaman çalışır). Komutların nasıl kullanılacağını öğrenmek için buraya gidiniz.

Ses Paneli
fadesesleripanelmi1

Yerleşik İfade Sesleri, Messenger Plus! ile birlikte gelen değiştirilemez seslerdir ve özel bir yöntemle normal bir iletinin arka planında bir seferlik çalınmak üzere gönderilir. Özel İfade Sesleri ise sizin daha sonradan başka yerlerden edinebileceğiniz ya da kendi oluşturabileceğiniz ifade sesleridir. Özel İfade Sesleri 5 kategori altında toplanmıştır: 1-Çizgifilmler / Oyunlar, 2-TV / Sinema Filmleri, 3-Müzik, 4-İnsan Sesleri ve 5-Ses Efektleri. Ses panelindeki menüden kategorisini seçip daha sonra sesin adına tıklayarak gönderebilirsiniz. Arama kutusuna yazarak seslerinizde arama da yapabilir, ses panelini kullanarak yeni sesler de alabilirsiniz, bunu yapmak için bir kategori seçtikten sonra ses listesinin sonuna kadar gidip "Yeni rastgele ses..." öğesini kullanın.

Rastgele Yeni Ses Al penceresi
fadesesleriyenisesalyo1
Yukarıdaki pencereye Ses Kütüphanesi'nin Yeni Ses menüsündeki "Rastgele yeni bir ses al..." öğesinden de erişebilirsiniz. Daha çok sesi bir anda almak için aşağıdaki gönderiyi inceleyin.
Sizin kendi edindiğiniz ve size başkaları tarafından gönderilmiş olan bütün sesler Ses Kütüphanesinde tutulur. Ses Kütüphanenize, Ses Panelinden ya da kişi listenizin Plus! ya da Plus! düğmesi menülerinden ulaşabilirsiniz.

Ses Kütüphanesi
fadeseslerisesktpanesily4

Ses Kütüphanenizde özel ifade seslerinizi dinleyebilir, bilgilerini düzenleyebilir ve artık kullanmayacaklarınızı kaldırabilirsiniz. Her bir sesin başındaki Göster kutucuğu ile de sesin Ses Panelinde gösterilip gösterilmeyeceğini belirleyebilirsiniz. Bir sesle ilgili bilgiyi düzenlemek için üzerinde çift tıkladıktan sonra Özel Ses Özellikleri penceresi açılır. Buradan sese ait her türlü bilgiyi değiştirebilir, isterseniz Sunucuyu Güncelle düğmesi ile de yaptığınız değişiklikleri herkesin yararına sunabilirsiniz.

Ses Özellikleri penceresi
fadesesleriseszelliklerli4

Ses kütüphanesi penceredeki Ses Tercihleri... düğmesine basarak Messenger Plus!'ın sesle ilgili tercihlerinizi belirleyebileceğiniz penceresini açabilirsiniz.

Messenger Plus! Live Tercihleri - Ses Tercihleri
fadeseslerisestercihlerdd5

Buradan Messenger Plus!'ın genel ses tercihlerinin yanısıra İfade Sesleri ile ilgili ayarları da örneğin Ses Kütüphanenizin herkese açık mı yoksa size özel mi olacağını seçebilirsiniz. Ses Panelinizin bir sütununda 3'ten 15'e kadar (yani 2 sütunda toplam 6'dan 30'a kadar) değişen sayıda ses göstermek istiyorsanız burayı inceleyiniz.

Konuşma penceresi, Özel İfade Sesleri
fadeseslerizelfp0

Özel ifade seslerinin konuşmanızda yukarıda gördüğünüz gibi varsayılandan başka bir renk ile gösterilmesini isterseniz burayı inceleyiniz.
Son düzenleyen ahmetgns; 12 Ağustos 2008 16:26