Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
8 Mayıs 2006       Mesaj #40
Misafir - avatarı
Ziyaretçi


Microsoft'un Open Office dosya uzantılarını ne zaman tanıyacağı merak konusu. Microsoft tarafında hala bir hareket yok ama hemen umutsuzluğa kapılmayın.

openofficeorg809qs

OpenOffice.org projesinde yer alan ve OpenDocument vakfının kurucularından Gary Edwards'ın yaptığı açıklamaya göre, yeni bir eklenti ile Microsoft Office artık OpenDocument (ODF) biçimini tanıyabilecek. Yaklaşık bir yıldır üzerinde çalışılan projenin ilk testleri geçtiğimiz hafta sona erdi. Orijinal adıyla “ODF Plugin”kendisini Dosya menüsü altına yüklüyor ve Microsoft Office'in bir parçasıymış gibi çalışıyor.


Microsoft Tarafı Durgun
Yeni çıkacak olan Office 2007'de de OpenDocument desteği Microsoft tarafından verilmiyor. Microsoft'tan hayır olmadığını gören OpenOffice geliştiricileri ise “iş başa düştü” deyip geçtiğimiz sene projeye başlamışlar. Microsoft yetkilileri ise OpenDocument desteğini vermeyi düşünmediklerini, bu biçimin daha az işlevsel olduğunu söylüyorlar.


Kim Kazanacak?
Pek çok kişinin Openoffice kullanmaktaki çekincesi olan farklı dosya tipleri sorununa çözüm gelecek gibi görünüyor. Şu anda piyasada olmayan bu yama anlatıldığı gibi çalışırsa, bu OpenOffice'in Microsoft'a karşı verdiği mücadelede büyük bir hamle olacak. Kimin kazanacağını ise sadece zaman gösterecek.