Arama


Kral_Aslan - avatarı
Kral_Aslan
VIP MsXTeam
13 Ağustos 2008       Mesaj #14
Kral_Aslan - avatarı
VIP MsXTeam
Şahin: Oyunların gerisinde kaldık

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Türkiye'nin en başarısız olimpiyatlarından birini geçirmekte olduğunu söyledi.

Olimpiyat Oyunları'nı izlemek için Pekin'de bulunan Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Türk halterci Taner Sağır'ın ''sıfır'' çekmesinden sonra salondan ayrılırken, Türk gazetecilere yaptığı değerlendirmede, ''Şu ana kadar Atina Olimpiyatları'nın gerisinde kaldık. İnşallah bundan sonra yarışacak sporcularımız başarılı olur'' diye konuştu.

Gençlere önem verilmesi gerektiğini ifade eden Şahin, aynı isimlerde ısrar etmenin yanlış olduğunu savundu.

Federasyonların kendilerini masaya yatırmaları gerektiği görüşünü de dile getiren Şahin, bunların özerk kuruluşlar olduğunu, özerkliğin de bir süreç alacağına işaret etti.

Bir şok daha

Türkiye'nin halterdeki madalya umudu Taner Sağır, koparmada denediği 165 kiloyu 3 hakkında da kaldıramayarak sıfır çekti.

2004 Atina Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya kazanan milli haltercimiz Taner Sağır, 77 kiloda podyuma çıktı.

Koparmada 165 kiloyu kaldırmayı deneyen Taner Sağır, ilk hakkında başarısız oldu. Sağ dirseğinde bir problem oluşan Taner, ikinci ve üçüncü haklarında da 165 kiloyu kaldırmayı başaramayınca madalya şansını kaybetti.

Taner Sağır, henüz 19 yaşındayken katıldığı Atina Olimpiyatları'nda 77 kiloda Olimpiyat Rekoru kırarak koparma, silkme ve toplamda en iyi dereceleri yapmıştı. Sağır, oyunlar tarihinin en genç altın madalya alan haltercisi unvanını da elinde bulunduruyor.

Halterde daha önce de madalya beklediğimizi isimlerden Nurcan Taylan ve Sedat Artuç sıfır çekerek elenmişlerdi.

''HAYATIMIN EN KÖTÜ MÜSABAKASI''
Milli halterci Taner Sağır müsabaka sonrası yaptığı açıklamada, daha önce koparmada 170, silkmede ise 207 kilo gibi ağırlıkları rahatlıkla kaldırdığını belirterek, ''Burada sıfır çekmek aklımın ucundan dahi geçmiyordu. Fakat hayatımın en kötü müsabakasını çıkardım'' dedi.

''HERKESTEN ÖZÜR DİLERİM''
Daha önce belinden sakatlık yaşadığını hatırlatan Sağır, ''Burada da aslında belimden tekrar bir sorun yaşarmıyım diye korkuyordum. Fakat bu kez daha ilk kaldırışımda bar geriye doğru gidince dirseğimden sakatlandım. 2. ve 3. haklarımda da barı geriye kaçırdım. Koparmadaki 165 kiloluk başlangıç derecem benim için yüksek değildi. Çünkü bundan daha yüksek ağırlıkları rahatlıkla kaldırmıştım. Burada benden altın madalya beklendiğini biliyorum. Ben de zaten yarışmaya bunu hedefleyerek başladım. Fakat hedefimi gerçekleştiremedim. Herkesten özür diliyorum'' dedi.

''DİRSEĞİMDEKİ SORUN SONUCU ETKİLEDİ''
Sağır, olimpiyat hazırlıklarıyla ilgili hiçbir sıkıntılarının olmadığını belirterek, ''Buraya gelmeden 4-5 kilo verdim. Bu biraz etkilemiş olabilir. Fakat bütün sporcular bu kadar kilo veriyor. Gücüm de yerinde. Ancak ilk hakkımda dirseğimden sorun yaşamam sonucu etkiledi'' diye konuştu.

Sağır, dirseğindeki sakatlığının çok ciddi olduğunu düşünmediğini de sözlerine ekledi.

İlk 5 gün hüsran

Pekin Olimpiyat Oyunları'nda 6. güne gelinirken, Türkiye madalya umudu taşıdığı bir çok branşta hüsrana uğradı. Şu ana kadar sadece halterde 48 kiloda yarışan Sibel Özkan gümüş madalya kazandı.

Atina Olimpiyatları'nda 2 dünya ve 5 olimpiyat rekoru kırarak altın madalya kazanan milli haltercimiz Nurcan Taylan, sakatlığının da etkisiyle Pekin'de sıfır çekti.

Olimpiyatların ilk 5 günü Türkiye için kötü geçti.

Oyunların ilk gününde Türk sporcular mücadele etmezken, ikinci günde halterde 2 sporcumuz podyuma çıktı. Nurcan Taylan 48 kiloda sıfır çekerek elenirken, Sibel Özkan ise silkmede 88 kg, koparmada 111 kg, toplamda ise 199 kg. ile ikinci olarak gümüş madalya kazandı. Yine oyunların ikinci gününde okçulukta Zekiye Keskin Satır 16., Göktuğ Yusuf Ergin 23. oldu. Atıcılık 10m havalı tabancada ise Yusuf Dikeç 45. sırada kaldı. Yüzmede İris Rosenberger (100m kelebek), Deniz Nazar (400m karışık)ve Demir Atasoy (100m kurbağalama) elemeleri geçemedi. Boksta ise Bahram Muzaffer 1. turda Kenyalı rakibi Aziz Ali'yi 8-3 yendi.

Oyunların üçüncü gününde halterde 56 kilodaki madalya umudumuz Sedat Artuç koparmada 115 kiloyu 3 hakkında da kaldıramayarak sıfır çekti. Boksta 69 kiloda Britanyalı Billy Joe Sounders ile karşılaşan Adem Kılıççı da rakibine 14-3 yenilerek oyunlara 1. turda veda etti. Ayrıca yüzmede Dilara Buse Günaydın (100m kurbağalama) ve Derya Büyükuncu (100m sırtüstü) da elemeleri geçemediler.

Olimpiyat Oyunları'nın 4. gününde ise judoda 73. kiloda mindere çıkan sporcumuz Sezer Huysuz, 1. turda Avustralyalı Dennis Iverson'u yendi ancak Huysuz 2. turda Çinli rakibi Riji Qawa'ya yenilerek elendi. Boksta 60 kiloda Onur Şipal 1. turda Porto Rikolu rakibi Jose Pedraza Gonzales'e yenilirken, yelkende de Ertuğrul İçingir 1. yarışta diskalifiye oldu.

Oyunların 5. gününde atıcılık 50m serbest tabancada Yusuf Dikeç elemelerde 552 puanla 23. oldu. Güreşte 60 kiloda Soner Sucu varlık gösteremezken, boksta 51 kiloda Furkan Ulaş Memiş, okçulukta Zekiye Keskin Satır, yüzmede ise Gülşah Günenç (200m kelebek) ve Ömer Aslanoğlu (200m kurbağalama) elenen diğer sporcularımız oldular.

Son olarak da bugün güreşteki madalya umudumuz Şeref Eroğlu 2.turda Bulgar rakibi Nikolay Gergov'a 3-1, Şeref Tüfenk de 1.turda Azeri Ilgar Abdulov'a 3-1 yenilerek elendi. 77 kiloda podyuma çıkan Olimpiyat şampiyonu haltercimiz Taner Sağır, 165 kiloyu 3 hakkında da kaldırmayı başaramayarak sıfır çekti.

Türk Olimpiyat Takımı'nın oyunların 5. gününde judo, atıcılık ve okçulukta sporcusu kalmazken, atletizm, bisiklet, boks, güreş, halter, masa tenisi, tekvando, yelken ve yüzmede madalya mücadelesi sürüyor.
Son düzenleyen _Yağmur_; 8 Temmuz 2013 13:59 Sebep: kırık link
Hayatın ne anlamı var.. Yanımda sen olmayınca....