Arama

Tokio Hotel - Tek Mesaj #17

gokberkius - avatarı
gokberkius
Ziyaretçi
14 Ağustos 2008       Mesaj #17
gokberkius - avatarı
Ziyaretçi
müziğin evrenselliğiyle alıp veremediğim tabi ki yok abicim, herkes tabi ki istediğini dinler ve buna karışmak bize düşmez. nitekim ben de dinleyenleri kınıyorum vs gibi bi yorumda bulunmamıştım. rock müzik dinleyici kitlesi olarak da yapı itibari ile yeniliklere kapalı insanlar olmamız beklenemez çünkü rock müziğin kendisi sıradan hayat görüşünün standartlarının dışında. benim değindiğim nokta müzikal kalite. ben bu tür grupların çok kısıtlı müzik bilgileriyle, çok kısıtlı bir hayat görüşüne sahip olarak icra ettiği bu müziklerin kesinlikle elde ettiği kadar ilgiyi ve başarıyı haketmediğini düşünüyorum. gel gör ki insanlar basit olanı sevmeye meyillidirler ve buna kendi jargonumuzda piyasa müzik diyoruz. bu insanları asıl yönlendiren bu tarzın yeniliği falan değil tamamen büyük plak şirketlerinin keyfince piyasaları belirlemesi, reklamlar vs. onlarınki değişik bir hava getirmek değil anlıyacağın, yenilik, devrim vs hiç değil. onlar asıl yıllardır yapılanı yapıyorlar. müzikleriyle değil garip tavırları ve abartılı tarzları ile hayran kitlesi ediniyorlar. ben bunun ikide bir eleştirdiğimiz, sesi 3 para etmeyen ama vücudu ile müzik piyasalarını sarsan ''ex'' manken ablalarımızın yaptıklarından hiç bir farkı olmadığı kanısındayım.