Arama

Astronomi (Uzay) Haberleri - Tek Mesaj #10

Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
14 Ağustos 2008       Mesaj #10
Avatarı yok
Yasaklı

Kanada'ya Dev Göktaşı.

Amerikalı bilim adamları, 12 bin 900 yıl önce bugünkü Kanada'ya dev bir gök cisminin çarptığına dair kanıtlar buldu.

Cincinnati Üniversitesi'nden Doçent Ken Tankersley başkanlığındaki ekip, ABD'nin Ohio ve Indiana eyaletlerinde "West and Indiana" Jeoloji Vakfı ile ortaklaşa yürüttüğü araştırmalarda elde edilen elmas, altın ve gümüş örneklerinin, bu yöndeki teoriyi doğrular nitelikte olduğunu açıkladı.

Ekibin başında yer alan Tankersley, bulgularının jeofizikçi Allen West'in yaklaşık 13 bin yıl önce bugünkü Kanada'ya bir kuyruklu yıldız ya da bir göktaşı çarptığı, bunun sonucunda kuzey yarımkürenin büyük bölümünün alevler içinde kaldığı yönündeki teorisine güçlü destek sağladığını belirtti.

Araştırmayı West'in teorisini çürütmek için başlattığını belirten Tankersley, ancak bu amaçla ABD'de incelediği altın, gümüş ve elmasların, Kanada'daki dev çarpışmayı ve onun geniş çaplı etkilerini gösterir nitelikte olduğunu kaydetti.
Kaynak:Güncelhaber(İnternet)

Avrupa'nın Uzay Ajansı(ESA) Kendi Uzay Aracını Yapacak.

Kendi insanlı uzay aracı bulunmayan ve yörüngeye astronot göndermek için Amerikalı ve Ruslara bağımlı olan Avrupa'nın Uzay Ajansı'nın Canına tak etti!

ONLAR DA ÇİNLİLER GİBİ YAPACAK: KENDİ ARAÇLARINI KENDİLERİ İNŞA EDECEK!!
Avrupa konsorsiyumu European Aeronautic Defence and Space Company (Avrupa Havacılık Savunma ve Uzay Şirketi-EADS), insanlı bir uzay aracı inşa edeceğini açıkladı.

Uluslararası Uzay İstasyonu'na (UUİ) geçen ay 5 ton malzeme gotüren insansız uzay aracı ATV'nin (Automated Transfer Vehicle) üreticisi EADS'nin Astrium bölümü, UUİ'ye astronotları taşıyabilecek bir uzay aracının değişik tasarımlarını yaptı.

Şirketin Almanya'nın Bremen kentinde bulunan merkezi ve Alman Uzay Ajansı (DLR), uzay gemisiyle ilgili sınırlı ayrıntı verirken, daha fazla bilginin bu ay Berlin'de düzenlenecek Havacılık Fuarında kamuoyuna anlatılması bekleniyordur.

Kendi insanlı uzay aracı bulunmayan ve yörüngeye astronot göndermek için Amerikalı ve Ruslara bağımlı olan Avrupa'nın Uzay Ajansı (ESA) yetkililerinin her fırsatta kendi bağımsız uzay sistemlerini inşa etmekten bahsettiği bir sırada, Avrupa'nın ilk insanlı uzay aracının 2017 civarında tamamlanacağı umuluyordur.

İnsanlı uzay aracı inşa etmek için bu açıdan bakıldığında daha yapacak çok işi bulunan ESA ve EADS'nin, milyarlarca avro harcayarak hazırlayacakları ilk konsept uzay gemisinin insansız deneme uçuşlarının 2013 civarında yapılması planlanıyordur.

Kaynak:Nethaber
(14 Mayıs 2008 Çarşamba 17:58 )
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 23 Haziran 2016 03:17