Arama


ahmed - avatarı
ahmed
Ziyaretçi
15 Ağustos 2008       Mesaj #119
ahmed - avatarı
Ziyaretçi
ÜÇ HANEDAN: EJDERİN DİRİLİŞİ
Orjinal Adı: Three Kingdoms: Resurrection of the Dragon / Saam gwok dzi gin lung se gap

Yönetmen: Daniel Lee
Oyuncular: Andy Lau, Sammo Hung Kam-Bo, Maggie Q, Vanness Wu, Andy On

Senaryo: Ho Leung Lau, Daniel Lee
Müzik: Henry Lai
Kostüm: Thomas Chong
Tür: Aksiyon, Drama, Tarihi, Savaş
Süre: 102 dk.
Yapım: 2008, Çin - Hong Kong - Güney Kore
Dağıtımcı: Pinema www.pinema.com

Gösterim tarihi: 22 Ağustos 2008

IMDB.com bu filmin sayfası
Editörün Notu: Film; Çin’in klasik dört romanından biri olan 600 yıllık yarı kurgu roman “Romance of the Three Kingdoms”dan uyarlandı.

Konu: Filmin hikayesi üç krallık devrinin Çin’in en çok hayranlık duyulan kahramanlarından biri olan ZHAO ZILONG hakkındadır. İç savaş yüzünden karşıt güçlerce bölünmüş ülkesinin gözünde, adil ve erdemli bir kentli, zorunlu görev çağrısına kulak verip askeri üssü bile olmayan ve iki hasmına göre daha zayıf olan erdemli ve yardımsever Liu’nun isyancı ordusuna katılır.

Zhao, Liu’nun ordusunda, kendisiyle aynı büyük amacı paylaşan ve Zhao’yu kanatları altına alan kıdemli hemşehrisi Changshan’lı PING-AN’la tanışır. Bölünmüş ülkelerini birleştirip savaşçı anavatanlarına barış getirme tutkusuyla hareket eden Zhao ve Ping-an savaş alanının ön saflarında omuz omuza savaşırlar ve yakın bir bağ oluştururlar. Ping-an’ın fırsat bulup sık sık arkadaşlıklarından yararlanmasına ve nadiren bir şeyler vermesine rağmen, Zhao bundan asla rahatsız olmaz ve daima Ping-an’ın arkasını kollayarak, Ping-an’a tıpkı ağabeyi gibi davranır.



AYNALAR
Orjinal Adı: Mirrors

Yönetmen: Alexandre Aja
Oyuncular: Kiefer Sutherland, Paula Patton, Cameron Boyce, Erica Gluck, Amy Smart

Senaryo: Alexandre Aja, Grégory Levasseur
Görüntü Yönetmeni: Maxime Alexandre
Müzik: Javier Navarrete
Kurgu: Baxter
Tür: Korku, Gerilim
Süre: 110 dk.
Yapım: 2008, ABD
Dağıtımcı: Tiglon Film www.tiglon.com.tr

Gösterim tarihi: 22 Ağustos 2008

Resmi Web Sitesi: www.mirrorsmovie.com

IMDB.com bu filmin sayfası
Editörün Notu: Başı belada olan bir polis, evlerine aynaları kullanarak girmeye çalışan, ne olduğu belirsiz bir yaratığa karşı ailesini korumaya çalışmaktadır.

Konu: Ben Carson (KIEFER SUTHERLAND) önceleri hayatı yolunda giden bir polis memurudur. Meslektaşı olan NYPD polisini yanlışlıkla vurmasının üzerinden yaklaşık olarak bir yıl geçmiştir ve bu kaza hem işine mal olmuş hem de alkol ve öfke problemini doğurmuştur.

Ben, durumunun ailesi ve çocukları açısından da dayanılmaz hale gelmesiyle ablasının yanına, Queens’e, yerleşir.

Hayatını bir düzene sokup, ailesini bir araya getirme konusunda iyiden iyiye ümitsiz hale gelir ve Mayflower adlı süpermarkette gece bekçiliği yapmaya başlar. Bir zamanların zenginlik ve ihtişam sembolü olan mağaza, birçok masum insanın hayatına mal olmuş büyük yangın sonrası batmış bir hayalet gemiden farksız haldedir.

Mağazadan arda kalan ürkünç görüntüler arasında devriye gezen Ben, Mayflower duvarlarındaki süs aynalarla ilgili bir gariplik sezer. Aynalar üzerinde yanıp sönen ışıklar arasında Carson korkunç görüntülerle karşı karşıya kalır.




CA$H
Orjinal Adı: Cash

Yönetmen: Eric Besnard
Oyuncular: Jean Dujardin, Jean Reno, Valeria Golino, Alice Taglioni, François Berleand

Senaryo: Eric Besnard
Görüntü Yönetmeni: Gilles Henry
Müzik: Jean-Michel Bernard
Kurgu: Christophe Pinel
Tür: Suç, Komedi
Süre: 100 dk.
Yapım: 2008, Fransa
Dağıtımcı: UIP www.uip.com.tr

Gösterim tarihi: 22 Ağustos 2008

Resmi Web Sitesi: www.cash-lefilm.com

IMDB.com bu filmin sayfası
Editörün Notu: Işıkların ile aşıkların kenti Paris ve Güney Fransa mekanlarında geçen bir kedi ile fare oyunu.

Konu: Paris’in en seçkin dolandırıcılarından Cash (Jean Dujardin), yüksek kazançlı kalpazanlık işleri yapmaktadır. Ancak bu iş onun için sadece bir aperatiftir. Cash’in büyük hayali Fransız Riviera’sında (ılıman Akdeniz iklimli Güney Fransa’da) çapı çok büyük bir elmas soygunu gerçekleştirmektir.

Ancak operasyonunun üzerine dolandırıcılığı bir sanat haline getirmesiyle tanınan efsanevi düzenbaz Maxime’in (Jean Reno) gölgesi düşer. Birbirinden güzel ve tehlikeli kadınlar (Julia rolünde Valeria Golino ile Garance rolünde Alice Taglioni) paylarını isterler.

İttifaklar yapılır ve bozulur. Oyunun adı vefasızlık, döneklik, sahtekarlık ve ihanettir. Kesin olan tek bir şey vardır. Hesaplar görülecek, bir arkadaşın ve kardeşin ölümünün intikamı alınacaktır.

Sonuçta birisi kaybedecektir. Peki, kaybeden kim olacaktır?
Son düzenleyen Safi; 24 Mart 2016 17:03 Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi