iLk mesajda oLmayan bir kacini ekliyeyim ..
Rozbif : Kızarmış sığır filetosu
Punç : Sıcak olarak içilen bir çeşit içki
Pane : Bir yiyeceğin önce una, yumurtaya sonrada galeta ununa bulanıp kızartılması.
Salamandra : Profesyonel mutfaklarda kullanılan ve ısıyı sadece yukarıdan veren alet. Salamandra sayesinde yemekler pişmeden üzerleri kahverengileştirilebilir, ya da kara-melize edilebilir. Salamandra özellikle üzerine peynir ya da şeker serpilmiş yiyeceklerde kullanılır. Ev fırınlarının üst kısmı, salamandra olarak kullanılabilir.
Şatobriyan : Kızarmış patatesli, mantarlı ve soslu sığır bifteği.
Shaker : Barmenlerin sıkça kullandıkları bir alet. Metal bir şişe görünümündeki şeykır, kokteylde kullanılan içkilerin, meyve suları ve buzun en iyi şekilde karıştırılmasını sağlar.
Ştrudel : Elmalı yufka tatlısı.
Tirhos : Ateş balığı sardalya.
Velute : Yağ, un, etsuyu katılarak hazırlanan özel sos.
Volovan : Yaprak hamuruyla hazırlanan bir çeşit soslu börek.