Arama

Mutfak Sözlüğü - Tek Mesaj #3

Bia - avatarı
Bia
Ziyaretçi
16 Ağustos 2008       Mesaj #3
Bia - avatarı
Ziyaretçi
iLk mesajda oLmayan bir kacini ekliyeyim ..

Rozbif : Kızarmış sığır filetosu

Punç :
Sıcak olarak içilen bir çeşit içki

Pane :
Bir yiyeceğin önce una, yumurtaya sonrada galeta ununa bulanıp kızartılması.

Salamandra :
Profesyonel mutfaklarda kullanılan ve ısıyı sadece yukarıdan veren alet. Salamandra sayesinde yemekler pişmeden üzerleri kahverengileştirilebilir, ya da kara-melize edilebilir. Salamandra özellikle üzerine peynir ya da şeker serpilmiş yiyeceklerde kullanılır. Ev fırınlarının üst kısmı, salamandra olarak kullanılabilir.

Şatobriyan :
Kızarmış patatesli, mantarlı ve soslu sığır bifteği.

Shaker :
Barmenlerin sıkça kullandıkları bir alet. Metal bir şişe görünümündeki şeykır, kokteylde kullanılan içkilerin, meyve suları ve buzun en iyi şekilde karıştırılmasını sağlar.

Ştrudel :
Elmalı yufka tatlısı.

Tirhos :
Ateş balığı sardalya.

Velute :
Yağ, un, etsuyu katılarak hazırlanan özel sos.

Volovan :
Yaprak hamuruyla hazırlanan bir çeşit soslu börek.