Arama

Kızılderili Astrolojisi - Tek Mesaj #10

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
16 Ağustos 2008       Mesaj #10
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Kızılderili Astrolojisi
Kızılderililer, gökyüzünün bilgeliğinden faydalanan en eski topluluklarından biridir. Onlar astrolojik etkileri tanımlamak için, Zodyak Kuşağı yerine Şifa Çemberi'ni kullanırlar.

Şifa çemberini, tüm dünyayı içeren bir çember olarak görürler. Ve bu nedenle yaşam alanlarında sürekli dairenin önemini vurgularlar. Kızılderili çadırlarını, ateşini, kulübelerini düşünün…
Şifa çemberi insanın yaşamını tanımlamak için kullanırlar. Bu çembere göre insan yaşamını doğum, ölüm ve yeniden doğumdan oluşur. İnsanın kendi yaşam çemberini tanıması önemlidir. Bu farklı yaşlarda değişen enerjilerinin akışını sağlamaya ve insanın kendini değiştirebilme yeteneğinin gelişmesine yardımcı olur.
Şifa çemberinin özü devinim ve değişimdir. Bu bilgiyi kazanan insanlar yaşam içindeki hareket alanlarını genişletmek isteyeceklerdir.
İnsan çemberde bir yerden alınacak dersleri aldıktan sonra, zamanı gelince oradan ayrılmazsa, aynı noktadan yararlanacak olan başkalarının gelişme şansını engellemiş olur.
Bazı insanlar çemberi bir yaşam süresince dönebilir, bazılarınınsa daha fazla süreye gereksinimleri vardır.

Kızılderili Astrolojisi'ne göre doğduğu ay, insanın şifa çemberine giriş noktasını ve madenler, bitkiler, hayvanlar alemindeki başlangıç totemlerini belirler.

Her ayın belli bir totemi ya da belli bir simgesi vardır ve o ayda doğan insanlar bunları paylaşırlar. Başlangıç toteminden, insan hem kendisi hem de yeryüzündeki diğer ilişkileri hakkında çok şey öğrenebilir.

İnsan başka bir ayın bölgesinde bulunduğu zaman, o totemin belirgin özelliklerini kazanabilir ve yeni şeyler öğrenebilir. Öğrenme isteği ne kadar büyükse çember etrafındaki yolculuğu da o kadar ilginç olur.

İnsanlar aynı totemden ve aynı aydan olsalar bile her zaman aynı özellikleri paylaşmaz. Siz de kendi toteminizi ve burcunuzu öğrenmek istiyorsanız, doğduğunuz ayı ve günü belirleyip, şifa çemberinizdeki yolculuğunuza başlayabilirsiniz…