Arama

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
20 Ağustos 2008       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Bölümler
Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde eğitim
  1. Temel Diş Hekimliği
  2. Klinik Diş Hekimliği
olarak iki bölümden oluşur. Temel Diş Hekimliği Eğitiminde Temel Fen Bilimleri dersleri ile Temel Tıp dersleri verilir. Temel Tıp dersleri Temel Tıp Bilimleri Anabilim tarafından verilmektedir.
Mesleki eğitim ise Klinik Diş Hekimliği Anabilim Dalları tarafından verilmektedir.
Temel Tıp Bilimleri Anabilim Dalı bünyesinde Mikrobiyoloji, Biyokimya, Patoloji, Anotomi dersleri fakültemiz kadrosundaki öğretim üyelerimizce verilmektedir.
Fakültemizin Diğer Temel Tıp Bilimleri dersleri ile Temel Tıp dersleri, Temel Fen Bilimleri dersleri , Yabancı Dil dersleri , Türk Dili dersi, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi dersi ve Seçmeli dersler Üniversitemizin ilgili fakültelerinden görevlendirilen öğretim üyelerince kendi müfredat proğramlarına uygun olarak verilmektedir.
Klinik Diş hekimliği Bölümünde ise Oral ve Maksillofasiyal Cerrahisi ve Hastalıkları, Endodonti, Diş Hastalıkları ve Tedavisi, Oral Diagnoz ve Radyoloji, Ortodonti, Pedodonti, Periodontoloji, Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalları yer almaktadır.