Arama

torchbearer - avatarı
torchbearer
Ziyaretçi
21 Ağustos 2008       Mesaj #2866
torchbearer - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
C0mPuTeR adlı kullanıcıdan alıntı

Değerli Arkadaşlar Benim Bilgisayarımdaki Görev Çubuğu Arada Bir Donuyor.Tıkladığım Halde İşlev Görmüyor.Ama Kısa Bir Süre Sonra Tekrar Çalışıyor.Acaba Görev Çubuğunun Arada Bir Donmasının Sebebi Ne Olabilir?Kullandığım İşletim Sistemi XP Sp2.Çözümünü Söylerseniz Sevinirim.Kolay Gelsin.Saygılarımla.....

1 - Explorer.exe herhangi bir zararlı yüzünden bozulmuş olabilir. Eğer bu olmuşsa sizinle aynı sistem sürümünü kullanan bir kullanıcının explorer.exe sini alabilirsiniz. Aldığınız Explorer.exe yi bilgisayara normal durumda kopyala yapıştır durumunda yapamazsınız. Görev yöneticisini açıp işlemler sekmesinden explorer.exe yi sonlandırın ve almış olduğunuz dosyayı buraya yapıştırın (İşi daha da kolaylaştırmak için WinRAR içinden aldığınız dosyayı açın ve C:\Windows\ içine taşıyın).

Not: Explorer.exe yi sonlandırdığınız için açık Windows Gezgini sayfası bulamayacaksınız.

2 - Donmaların olduğu sırada kullandığınız veya o anda çalışan program yüzünden donmalar oluyordur.

3 - Görev yöneticisini açıp işlemler sekmesinden programları kontrol edin (bellek başlığı altında explorer.exe yi ve o anda belleği fazla kullanan programa dikkat edin).

4 - Herhangi bir programda yüksek değer görünüyorsa bilgisayardan tamamen kaldırıp tekrar kurmayı deneyin.

Alıntı
aykut7676 adlı kullanıcıdan alıntı

pc yeni fotmat atıldı sesini yükleyeyi unutmusuz sımdı nasıl yükleyeceğimide bilmiyorum yardımcı olursanasa çok sevinirimMsn Sad

Sisteminizde kullanılan ses kartının marka ve modelini söylerseniz gerekli olan driver linkini verebilirim.

Alıntı
frofor adlı kullanıcıdan alıntı

öncelıkle bu hızmetten dolayı teşekur ederım yenı uyeyım ben aylardım uraştığım bir sorunuma çözüm arıyorumm..... pcmdi artık eskiden oyanıdığım gibi oyun oyanayamıyorum .daha dogrusu artık hıc bir oyun oyamayamıyorm . GRAFİKLERİ YÜKSEK BİR ŞEY AÇTIMDA(GOOGLE EART - PHOTOSOP -YADA COK BASIT 3D BİR OYUN ACTIMDA ) EKRAN BÖLE KARE KARE OLUP KAYIYIOR PC DONYR RESET ATIYORM ) Msn Sad ALLAH RIZASI İÇİN ACİL YARDIM EDİNN... BIR OYUNU SORUNSUZ YUKLUYOR OYUNA BASLAYINCA 2 SANIYE SORNA ANLATTIM DONMA OLAY OLUYOR . ACABA İSLEMCININ JELİNİDE DEĞİŞTİRDİM GENE OLMADI PARCALARI SÖKTM TAKTIM GENE OLMADI KAFAYI YICEM ....ÇALISIORUM GELIP 1 SAT Bİ OYUN OYNIM DIYORUM ZEHIR OLUYOR ALICAM YAMsn Sad SIMDIDEN SAĞOL DOSTLARIM

Ekran kayması formattan hemen sonraki gibi oluyorsa driver yüklenmediği içindir. Driver yüklü ama yine kaymalar oluyor ise ekran kartınızda sorun oluşmuş.

Ekran kartı driver'ının yüklü olup olmadığını anlamak için Bilgisayarım > sağ tık > Özellikler ve açılan pencerede Donanım sekmesi altında Aygıt Yöneticisini açın. Buradaki listeden Görüntü Bağdaştırıcıları altında Ekran kartı yer alır. İki kez tıkladığınızda bilgilerini görebilirsiniz.