Arama


Mystic@L - avatarı
Mystic@L
Ziyaretçi
9 Mayıs 2006       Mesaj #5
Mystic@L - avatarı
Ziyaretçi

Komik ceza mahkemeden döndü



02.03.2006 19:45:30

(CELAL KARAALİ)

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Ceza Kurulu'nun 2005'in sonlarında aldığı bir kararla Karate Federasyonu Başkanı Dinçer Türkmen'e üç ay hak mahrumiyeti cezası vermişti. Bu karardan sonra hakkını yargıda adayan Türkmen'in itirazı sonucu Ankara 3. İdare Mahkemesi 27/01/2006 tarihinde verdiği kararla Dinçer Türkmen'in görevine iadesine karar verdi.
Siyaset mi var?
2004'de yapılan Karate Federasyonu seçimlerini Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünün adayı olarak bilinen Aydoğan Çelik'e rağmen seçimi kazanan Dinçer Türkmen'e verilen cezanın yargıdan dönmesi çeşitli söylentilere de neden olmuştu. Mahkemenin kararını açıklamasının ardından görüşlerini almak istediğimiz Karate Federasyonu Başkanı Dinçer Türkmen ise konunun yargıdan dönmesinin spor adına sevindirici bir gelişme olduğunu belirtirken, "Gerekirse konuyla ilgili basın toplantısı yapacağım" dedi.
Başarıyla anıldılar
2005'de uluslararası arenada adından en çok söz ettiren ve aldıkları başarılarla tarih yazan Karate Milli Takımı 2005'de Türkiye'ye Avrupa- Balkanlar ve Dünya Şampiyonlukları getirdi. Bu başarılarına rağmen verilen hak mahrumiyeti cezası ise spor camiasında komik olarak yorumlanmıştı. (Kent YAŞAM)
Son düzenleyen _Yağmur_; 11 Haziran 2016 17:55