Arama


Hi-LaL - avatarı
Hi-LaL
Ziyaretçi
9 Mayıs 2006       Mesaj #9
Hi-LaL - avatarı
Ziyaretçi
Zift Lekesi:
Üzerine vazelin sürüp bir saat bekletin. Sonra lekeyi eczanelerde bulabileceğiniz karton tetraklorit ile silin. Durulayın ve açık havada kurutun.

Zamk-Uhu Yerine:
Zamkınız kalmadıysa sarmısaktan yararlanabilirsiniz. Birleştirmak istediğiniz yerlere sarımsak sürün kolayca yapışacaktır.

Yumurta (*tazeliği) :
Yumurta tap tazeyken yenmesi şart olan bir besindir. Bu sebeple, yumurtanın taze olup olmadığını anlamak için geçerli olan bütün yolları bilmeniz gerekir.
__ Yumurtaları tuzlu soğuk suya batırın: Suyun üstüne çıkarlarsa kullanılmayacak durumda olduklarını anlarsınız. Su yüksekliğinin ortasında kalan yumurtalar, rafadan olarak yenilemez ancak başka herhangi bir şekilde pişirilebilir.Yumurtalar suyun dibine düşer ve orada kalırlarsa tazeliklerinden emin olabilirsiniz demektir.
__ Taze bir yumurtanın sarısı, yoğun olan beyazın tam ortasındadır. Daha az taze olan bir yumurtada ise, yumurta beyazı sıvı haldedir. Sarısı ise yerinden kaymıştır. Elinizde sallarsanız \'\' flok-flok\'\' diye bir ses işitirsiniz. Böyle durumlarda, yumurtayı rafadan olarak pişirmemeyi tercih edin. Yumurtanın sarısı dağılmıyorsa bu yumurtanın taze olduğu söylenebilir.

Ütü (* hazırlık) :
Ütüleme işinizi kolaylaştırmak için çamaşırınızın son suyuna tuz koymayı ihmal etmeyin. Böylece ütü daha kolaylıkla çamaşır üzerinde kayacaktır.
__ Çamaşırı henüz nemliyken ütülemeyi tercih edin.
__ Ütüyü çamaşır nemliyken yapamadınızsa, bunları sıcak su serperek hafifçe ıslatın. Suyu emmesi için çamaşırları iyice katlayıp biraz bekletin. Sonra, ütüleyin.

Tencere ( *yandıysa)
Yemeği biraz yaktınızsa, dibine yapışma durumuna göre gereken temizliği yapmalısınız:
__ Yanık çok önemli değilse, tencerenin dibine tuz yayıp bir iki saat bekleyin.
__ Tencereye odun külü koyarak kaynatırsanız da çok iyi sonuç alırsınız. BU işlemlerden herhangi birisini uygulamadan önce, yanan tencereyi ateşten indirir indirmez ıslak bir bezin üzerine oturtursanız çok daha iyi sonuç alırsınız.