Arama

Kocaeli (İzmit) - Tek Mesaj #23

GÜLGECELER - avatarı
GÜLGECELER
Ziyaretçi
28 Ağustos 2008       Mesaj #23
GÜLGECELER - avatarı
Ziyaretçi

Körfez Yarış Pisti


Körfez Yarış Pisti, Türkiye'de en çok yarış organizasyonu düzenlenen pisti olma unvanına sahip. Körfez Belediyesi'nin sahibi bulunduğu Yarımca Fener Gölü çevresinde, Türkiye'nin ilk asfalt yarış pisti, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu'nun desteği ve İstanbul Motor Sporları Kulübünün çabaları ile inşa edilerek 1993 yılında hizmete açıldı.
Körfez Pisti'nde Türkiye Şampiyonası'nın haricinde hem özel marka kupaları hem de değişik kategorilerde farklı yarışlar yapılıyor. Her yarış günü farklı kategorilerde yarışlar gerçekleştirilirken, bu yarışları ortalama beş bin seyirci izleyebiliyor. Her yaştan ve kesimden yüksek miktarda seyircinin olması pistteki etkinliklere renk katarken, yarış günlerinde medyanın da ilgisi ile İzmit Körfez pisti her geçen gün daha çok ilgi uyandırıyor.

Pistin etkinlikleri yalnızca resmi yarışlarla kısıtlı değil. Yarış günleri dışında, lastik ve otomobil markaları ile otomobil dergilerinin test sürüşleri ve bazı yarış okulları eğitimleri gerçekleştiriliyor.


Dipnot Olarak :

Sinan Sofuoğlu Körfez Pisti'nde Motosiklet Federasyonu ve Marmara Motosiklet Kulübü'nün ortaklaşa düzenleyeceği Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Türkiye Motosiklet Pist Şampiyonası'na hazırlandığı sırada motosikletiyle yaptığı kazada yaşamını yitirmişti. (9 Mayıs 2008)



Son düzenleyen Safi; 23 Mart 2016 15:56