Arama

Doa - Tek Mesaj #2

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
28 Ağustos 2008       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Doa

Ceza’yla yaptığı düetle adını duyuran genç şarkıcı Doa, R&B’ye küçük yaşlardan beri tutkun. Yetenekli şarkıcı, şimdi bu müziği, kendine has yorumuyla Türkiye’de de sevdirmek istiyor..

İlk başlarda özellikle ismiyle dikkatleri çeken genç şarkıcı Doa, şu sıralar şarkılarıyla da adından başarıyla söz ettiriyor. 23 yaşında, İzmirli bir Türk kızı olan Doğa Üstündağ, alternatif bir müzik tarzıyla hayatımıza girmek istediği için ismini de Doa olarak farklılaştırmaya karar vermiş. Kendini bildiğinden beri R&B ve Soul tarzı müzikler dinleyen Doa’nın bir defter dolusu bestesi ve şarkı sözü bulunuyor. Küçüklüğünden itibaren dinlediği müzikleri kendisine ait bir albümle piyasaya sunmayı hayal eden ve bunu başaran genç şarkıcı Cosmopolitan’a konuştu:
* İlkokul yıllarından beri şarkıcı olduğumu hayal edip heyecanlanırdım. Bir keresinde ailemle Antalya’ya gidiyorduk. Gökyüzündeki yıldızlara bakarak dedim ki; ‘Allah’ım ileride şarkıcı olmayı çok istiyorum. Eğer bu hayalim gerçekleşecekse lütfen bana bir işaret gönder’. Ve o anda bir yıldız kaydı.

GÜVENİM TAM
* Küçüklüğümden beri bizim evde caz ve blues dinlenir. Zaten bu müziği dinlememin en büyük kaynağı onlardır. Eric Clapton, Jimi Hendrix, Pink Floyd, Louis Armstrong, Santana gibi…
* R&B konusunda kendime kesinlikle güveniyorum çünkü kendimi çok geliştirerek, çok çalışarak geldim bu noktaya.
* Albüm satmazsa bir tarza kaymayacağım. Bazı sanatçılar pop albümleri tutmadığında rap ya da arabeske kayabiliyorlar. Bu, tarzlarının oturmamış olmasından kaynaklanıyor. Benim tarzım ise oturmuş bir tarz.
* Bir gün Amerika’da Usher’ın elinden bir MTV Müzik Ödülü almayı hayal ediyorum.
* Jill Scott, Amy Winehouse, Calvin Richardson, Anthony Hamilton, Earth Wind and Fire, Erykah Badu ve Stevie Wonder gibi isimleri dinliyorum. Hepsinden de etkileniyorum.
* Şarkı sözlerimi bir defterime yazıyorum. Oraya aklıma ne gelirse yazıyorum. Benim ya da arkadaşlarımın yaşadığı sorunlar, sinir olduğum durumlar, erkek arkadaşımla kavga ettikten sonra hissettiklerim… İçinde 50 civarında beste ve söz var. Hatta şimdiden ikinci albüme neler konabilir düşünüyorum.
* Topuklu ayakkabı giymeyi çok seviyorum. Eşofmanı bile topuklu ayakkabılarımla bir şekilde uydurabilirim. Kocaman küpeler takmaya bayılıyorum.
* Dans ediyorum ve aerobik yapıyorum. Aerobikten sonra mutlaka pilates yapıyorum.

Doa için .. dediler :
Billboard’den Zeynep Yayınoğlu: “Onu ilk dinlediğimizde Türkiye’de kime rakip olabilir diye uzun süre düşünmek zorunda kaldık. İtiraf edelim, bulamadık.”
Rolling Stone Genel Yayın Yönetmeni ve Sabah Gazetesi Yazarı Mehmet Tez: “Herkes Doa’dan söz ediyor. Ama kimsenin bir fikri yok. İlk ya da son fark etmez, Doa başarılı. Kendine has bir sesi ve tarzı var. Besteleri de beğendim. Pek yakında dergi ve gazetelerde görmeye başlayacaksınız. Not edin.”


doa6wo5