Fenerbahçe'nin rakipleri belli oldu Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi 1. tur grubundaki rakipleri belli oldu. Sarı-lacivertliler G Grubu'nda Arsenal, Porto ve Dinamo Kiev ile eşleşti.
Şampiyonlar Ligi'nde 2. ve 3. ön eleme turlarını geçerek gruplara kalmayı başaran Fenerbahçe'nin bu turdaki rakipleri belli oldu.
Monaco'da gerçekleştirilen kura çekimine 3. torbadan giren temsilcimiz Fenerbahçe, G Grubu'nda İngiltere'nin Arsenal, Portekiz'in Porto ve Ukrayna'nın Dinamo Kiev takımlarıyla mücadele edecek.
Şampiyonlar Ligi birinci tur gruplarında ilk maçlar 16-17 Eylül'de başlarken, grup mücadeleleri 9-10 Aralık tarihlerinde oynanacak son hafta maçlarıyla tamamlanacak ve ikinci tura yükselen 16 takım belli olacak. Final mücadelesi ise 22 Mayıs 2009 tarihinde İtalya'nın başkenti Roma'da oynanacak.
Geçtiğimiz yıl elde ettiği çeyrek final başarısını tekrarlamak isteyen Fenerbahçe, gruptaki ilk maçını 17 Eylül Çarşamba günü deplasmanda Porto ile oynayacak.
FENERBAHÇE'NİN MAÇ PROGRAMI
17 Eylül / Porto - Fenerbahçe
30 Eylül / Fenerbahçe - Dinamo Kiev
21 Ekim / Fenerbahçe - Arsenal
5 Kasım / Arsenal - Fenerbahçe
25 Kasım / Fenerbahçe - Porto
10 Aralık / Dinamo Kiev - Fenerbahçe
USLU: ÖNEMLİ YERLERE GELECEĞİMİZE İNANIYORUM
Fenerbahçe Kulübü yöneticileri, sarı lacivertlilerin Şampiyonlar Ligi kurasını değerlendirdi. Fenerbahçe Kulübü asbaşkanlarından Mahmut Uslu, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde yer alacakları G Grubu'ndan çıkacaklarına inandığını söyledi. Mahmut Uslu, Arsenal, FC Porto ve Dinamo Kiev takımlarıyla birlikte yer alacakları grubu değerlendirirken, ''Hangi gruba kalırsanız kalın, elit takımlarla karşılaşıyorsunuz. Geçen yıl da karşımıza önemli takımlar çıktı, çeyrek finalde elendik. Aldığımız oyuncularla başarı kazanacağımıza inanıyorum'' dedi.
''Bu gruptan çıkabileceğimize inanıyorum'' diyen Uslu, ''Bu gücümüz var. En zor maç Partizan maçıydı. Kendi sahamızda 3 maç alırsak bir üst tura çıkarız. Rakiplerimizin hepsini sahamızda yenmeliyiz. Bu seyirciyle de yeneriz. Hocamızın istediği her oyuncuyu transfer ettik. Önemli yerlere geleceğimize inanıyorum. Bu gruptan çıkıp ilerlememize devam edeceğiz'' diye konuştu.
MOSTUROĞLU: EVİMİZDEKİ MAÇLARI KAZANIRSAK ÇIKARIZ
Asbaşkanlardan Şekip Mosturoğlu da konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, ''Şampiyonlar Ligi'nin son 4-5 yılında, hemen hemen hep aynı takımlar katılıyor. Fenerbahçe, 2 yıldır gruplara kalıyor. Geçen yıldaki başarımıza bakılırsa, kolay diye bir grup olmadığını görebilirsiniz. Taratarımızın desteğiyle buradaki maçları kazanırsak gruptan çıkarız'' dedi.
YALÇIN: EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDECEĞİZ
Monaco'daki kura çekiminde Fenerbahçe'yi temsil eden asbaşkan Neşet Yalçın ise, elit takımların toplandığı bir alanda takım ayırmanın doğru olmayacağını, Fenerbahçe'nin, yarıştığı her kulvarda başarıyı hedeflediğini bildirdi.
Yalçın, Şampiyonlar Ligi'nin kendileri için çok önemli olduğunu da vurgularken, gruptaki takımlardan Dinamo Kiev ile daha önce oynadıklarını, FC Porto ve Arsenal'in de kendi liglerinin güçlü ekipleri olduğunu vurguladı.
Hedeflerinin bir üst tura çıkmak ve ardından yarı final ve final hedeflerine ulaşmak olduğunu belirten Yalçın, ''Gruplardan çıkmanın formülü, iç sahadaki tüm maçları kazanmak. Taraftarlarımızın desteğiyle mutlaka iyi yerlere geleceğiz. Çıkıp en iyi şekilde oynayıp, Fenerbahçe'yi en iyi şekilde temsil edeceğiz'' dedi.