F.Bahçe'ye golcünün daniskası! Fred
Sarı-lacivertli ekip, hem forvet hattını iyice güçlendirmek hem de Galatasaray'ın Baros transferinin gölgesinde kalmamak için Lyon'un yıldızına kancayı taktı.
Operasyon başladı
Büyük bir heyecanla beklenen ön libero transferinde tercihini Josico'dan yana kullanınca taraftarı hayal kırıklığına uğratan Fenerbahçe müthiş bir operasyon için düğmeye bastı. Sarı-lacivertli ekip, geçen sezon prensipte anlaştığı ancak daha sonra transferinden vazgeçtiği Lyon'un golcüsü Fred için yeniden harekete geçme kararı aldı. Güiza ve Semih'in varlığına rağmen Şampiyonlar Ligi'ndeki zorlu maratonu göz önüne alan teknik direktör Aragones, yönetimden forvet hattına takviye isteyince Fred tekrar gündeme geldi.
Bir taşla üç kuş
F.Bahçe'nin 25 yaşındaki Brezilyalı yıldız için ilk temaslara başladığı belirtilirken Lyon'un bu futbolcuyu satmaya sıcak baktığı öğrenildi. Uzun süredir Fred'i elden çıkarmaya çalışan Fransız ekibinin sarı-lacivertlilere kolaylık sağlamaya hazır olduğu vurgulandı. Fenerbahçe, Fred transferinin gerçekleşmesi halinde hem forvet hattını iyice güçlendirecek, hem son transfer Josico konusunda hayalkırıklığına uğrayan taraftarını sevindirecek hem de ezeli rakibi Galatasaray'ın Baros transferinin gölgesinde kalmamış olacak.
Başkan korktu
"Yıldırım, benimle 1 yıl konuşmadı. Çünkü yıldız futbolcularla anlaşamayan bir yapısı var. Aurelio'nun gidişi de onun hatası".
Fenerbahçe'den PSG'ye transfer olan Mateja Kezman, gündemi karıştırıcak, ortalığı tozu dumana katacak laflar etti. İşte ana hatlarıyla Sırp futbolcunun açıklamaları: "Fenerbahçe'nin bir parçası olduğum için her zaman gurur duyacağım. İyi ve kötü zamanlarım oldu. 100. yıl şampiyonluğu, Beşiktaş maçları benim için çok iyi zamanlardı. 100 yıllık camianın en başarılı iki sezonunda takımda yer aldım."
Ben çok farklıyım
"F.Bahçe'de kalsaydım banko oynardım. Başkan Aziz Yıldırım benimle 1 yıldır görüşmüyordu. Çünkü ben farklıyım ve açık konuşuyorum. Gerçekleri duymaktan korktu. Yıldız futbolcularla anlaşamayan yapısı var. Başarılı ve büyük insanlarla çalışamıyor. Appiah, Rebrov, Ortega, Hooijdonk bunlara örnek. Aurelio'nun gidişi de onun hatası. Yine de hakkında iyi düşünüyorum. Kendisine teşekkür ediyorum."
Kadıköy'de şenlik var
Yeni sezona G.Antepspor yenilgisiyle başlayan F.Bahçe, bugün Kadıköy'de İstanbul Büyükşehir Belediye'yi konuk ediyor. Mutlak üç puan hedefleyen F.Bahçe sahaya hafta içindeki Partizan maçı 11'iyle çıkacak. Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 21.00'de başlayacak mücadele, Lig TV'den naklen ekranlara gelecek.
Yola devam
Gaziantep yenilgisini Partizan zaferiyle unutturan Fenerbahçe evinde Belediye'yi de yenip galibiyet serisi başlatmak istiyor.
Ligin ilk haftasında deplasmanda Gaizantepspor'a 1-0 yenilerek 2008-2009 sezonuna yenilgiyle başlayan Fenerbahçe, bugün kendi seyircisi önünde İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u yenerek 3 puanla tanışmak istiyor. Partizan'ı mağlup ederek Şampiyonlar Ligi'ne kalan sarı-lacivertliler, bugün de sahadan galibiyetle ayrılarak "zafer" serisi yakalamak istiyor.
Semih belirsiz
Fenerbahçe'de tedavileri süren Deivid, Vederson, Tümer'in yanı sıra, Emre, Selçuk ve Edu'nun sakatlıkları bulunuyor. Semih'in durumu maç saati belli olacak. Partizan karşısında iyi bir futbol sergileyen Maldonado da teknik direktör Luis Aragones tarafından bugünkü maçın 11'ine dahil edildi. İspanyol hoca, "Sizden savaşmanızı istiyorum" diyerek oyuncularından 3 puan istedi.
Fenerbahçe
Volkan Gökhan Lugano Yasin Roberto Carlos Kazım Alex Maldonado Uğur Semih Güiza
İstanbul BŞB
Hasagiç Kerim Metin Mahmut Ekrem Okan Efe Tjikuzu Erman Serhat Adriano
Koyu Fenerli!
İmzayı atıp resmen Fenerbahçeli olan Kanarya Adaları doğumlu Josico, tam 10 yıldır sarı-lacivert forma giyiyor.
F.Bahçe'nin Villarreal'den transfer ettiği Jose Joaquin Moreno Verdu, 2 yıllığına resmen Kanarya oldu. Saracoğlu Stadı'ndan düzenlenen imza töreninin ardından konuşan 'Josico' lakaplı oyuncu, hedefleri daha büyük bir kulübe geldiği için çok mutlu olduğunu söyledi. 33 yaşındaki Josico, son 10 yılda oynadığı kulüplerin formasının hep sarı-lacivert olduğu belirterek, "Ben, eşim ve çocuğum Kanarya Adaları'ndanım. Şimdi de Sarı Kanarya oldum. Şampiyonlar Ligi'nde gruptan 1. ya da 2. çıkarız" şeklinde konuştu. İspanyol oyuncunun imza töreni, bankada yaşanan sorun yüzünden 3.5 saat geç yapıldı.
Güiza var Raul yok
İspanya Teknik Derektörü Vicente del Bosque, takımının 6 Eylül'de Bosna- Hersek ve 10 Eylül'de Ermenistan ile yapacağı maçların kadrosuna Fenerbahçeli Dani Güiza'yı da dahil etti. Real Madrid'in yıldız futbolcusu Raul Gonzales ise yine kadroya dahil edilmedi.
fotomac