Silenleri anlamanın yöntemi basit ve kesin (araçlar, seçenekler, gizlilik: buradan kişi isminin üzerine gelip sağ tıklayın "sil" aktif ise silinmişsiniz):
Engelleyenler için değişik yöntemler öneriliyor. Arkadaşlar bunları açıklamışlar. Ben kendi yöntemimi öneriyorum.
Sizi engellediğini düşündüğünüz arkadaşınıza bir ileti gönderin. Kişiniz bu iletiyi aldığında size mutlaka dönecek türden olsun. (onun ilgi alanlarıyla iligli olabilir, kendisine acil ihtiyacınız olduğunu belirtebilirsiniz v.s.) Kişiniz iletinize vevap vermedi ise engelli olduğunuzdan iletiniz ulaşmadı.
Şimdi de bir durup düşünün, engellenme sebebiniz sizden mi kaynaklanıyor (onu rahatsız ediyormuydunuz? müsait olmadığını söylediğinde ısrarcı oluyormuydunuz? v.s.) Sizden kaynaklanmadığına eminseniz o kişiyi listenizden engelleyip siliniz. O bunu hak etti.
Bir şekilde karşılaştığınızda bu konudan bahsederken açık yüreklilikle "beni engellemiştin demekki listendeki varlığımdan rahatsız oluyordun ben de seni rahatsız etmemek adına sildim" diyemezseniz
"Zaten görüşemiyorduk" falan deyip geçiştirin.