Arama


Akasyaa - avatarı
Akasyaa
Ziyaretçi
2 Eylül 2008       Mesaj #7
Akasyaa - avatarı
Ziyaretçi
Anime Sezonları

Toplam 5 anime sezonu vardır. Bu sezonlar toplam 200 anime bölümünden oluşur. 1992-1997 yılları arasında ilk gösterimlerini yapmıştır. Serinin tamamlanması 5 yıl sürmüştür. Şimdi bu sezonların kısa özetlerini yapalım.



Bölüm: 1-46: Sailor Moon (Sailor Moon Classic)

Bu sezon Karanlıklar krallığı ile olan savaşı anlatır. Kraliçe Beryl ve Metallia gümüş binyılda Serenity tarafından hapsedilmişti. Sıradan bir okul öğrencisi olan Usagi, sakar, tembel, mızmız ve sulugöz biridir. Luna adında konuşan bir kedi ile birlikte hem karanlık krallığına karşı savaşacak hemde diğer uyandırılacak 4 savaşçıyı bulacaklardı. Bunlar Sailor Mercury, Sailor Mars, Sailor Jupiter ve Sailor Venus. Ayrıca gizemli tuxedo mask gümüş kristalin peşinde onlarla aynı amaçtaydı. Finalde Ay savaşçısı kristali kullanır ve sezon sona erer.


Bölüm 47-89: Sailor Moon R / Romance / Return

2 bölüme ayrılabilir. Birincisi Ail ve Ann'ın bir ağacı canlı tutabilmek için enerji çeken yaratıklarla savaş bölümü. Ikincisi ise Chibi-Usa ve Sailor Pluto'nunda bulunduğu Nemesis düşmanları ile savaştığı bölümdür.


Bölüm 90-127: Sailor Moon S

Tüm Senshileri bir arada görebileceğimiz bir bölüm. Savaşçılar ve Düşmanlar kendi kurtarıcılarını uyandırmak için 3 tılsımın peşindedir. Bu tılsımlar birleşerek Kutsal Kupayı oluşturacaktır. Finalde tılsımlar Sailor Neptune, Sailor Uranus'un kalp kristali ve Sailor Pluto'nun asasındadır. Ayrıca Saturn de savaşçılara katılmaktadır.


Bölüm 128-167: Sailor Moon Super S

Bu kez hedef düşler aynası. Hayallerde yaşayan pegasusu bulmak için yapılan savaşlar. Nephrenia ve Kara Ay Sirki ile savaşı konu eder. Ilk aşamada Zirconia, Amazon Üçlüsü (Amazon Trio) ile savaşı, sonraki aşamada Amazon Dörtlüsü (Amazon Quartet) ile savaşı anlatır. Bu bölümde Diana adlı kediyi de görebiliriz. Ayrıca Chibi-Usa dan bolca bahsedildiğini göreceksiniz.


Bölüm 168-200: Sailor Moon Stars

Duygusal temaların fazla işlendiği, çizim açısından çok beğenilen bir bölüm. Super S hikayesini tamamlar Chibi-Usa 30. Yüzyıla gider. Mamoru ise Amerika'ya gitmek zorunda kalır ve bir daha haber alınamaz. Yeni düşmanları Sailor Galaxia tarafından gezegenleri ele geçirilen 3 savaşçı prenseslerini bulmak için dünyaya gelir. Three Lights adlı müzik grubunda söyledikleri şarkılarla prensesi ararlar. Finalde Sailor Galaxia kurtulur.






Son düzenleyen Safi; 20 Ekim 2015 02:02 Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi