Arama


SiyahLALE - avatarı
SiyahLALE
Ziyaretçi
5 Eylül 2008       Mesaj #1
SiyahLALE - avatarı
Ziyaretçi
Sivil Havacılık Yüksekokulu, Türk sivil havacılık sektörünün gelişim hızına paralel olarak artan uluslararası sivil havacılık standartlarına uygun yetiştirilmiş, nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak üzere kurulmuştur. Yüksekokulda, bir yıl İngilizce hazırlıktan sonra dört yıllık eğitim uygulanmaktadır. Sivil Havacılık Yüksekokulu, kuruluşundan bu yana tüm faaliyetlerini, içinde 2.600 metre uzunluğunda uluslararası standartlarda ışıklandırılmış bir pisti de bulunduran Anadolu Havaalanında gerçekleştirmektedir. Öğrencilerine lisans eğitimi veren Sivil Havacılık Yüksekokulunda, isteyen kurumlar ya da kişiler için de helikopter ve uçak kullanımına yönelik özel eğitim programları uygulanmaktadır.

Bölümler : Havacılık Elektrik ve Elektroniği Msn Star, Uçak Gövde-Motor Bakım Msn Star, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Msn Star, Pilotaj (Ön kayıt- Özel yetenek) Msn Star, Hava Trafik Kontrol (Ön kayıt- Özel yetenek) Msn Star
Msn Star Zorunlu İngilizce hazırlık programı vardır

.Anadolu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu hızla gelişen Türk sivil havacılık sektörüne, dünya sivil havacılık standartlarına uygun nitelikli eleman yetiştirmek üzere 1986 yılında kurulmuştur. Havacılık Elektrik Elektroniği, Uçak Gövde Motor Bakım, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği, Hava Trafik Kontrol ve Pilotaj bölümlerinde bir yıl İngilizce hazırlık ve dört yıllık lisans eğitimi verilmektedir.

Sivil Havacılık Yüksekokulu bünyesinde uluslararası hava taşımacılığına açık bir havaalanı, JAR-145 onaylı bir bakım kuruluşu, 26 adet havaaracı, 28 adet laboratuar, uçuş, meydan kontrol ve radar simülatörleri bulunmaktadır. Yüksekokul sahip olduğu bakım tesisiyle 5700kg altı havaaraçlarının büyük bakımlarını yapabilme yeteneğine sahiptir.

Havaalanı işletmesi, hava trafik kontrol hizmetleri, uçuş ve havaaracı bakım faaliyetlerinin de etkin bir şekilde sürdürüldüğü Sivil Havacılık Yüksekokulu'nda öğrenciler eğitim konuları ile örtüşen faaliyetleri uygulama alanında öğrenme fırsatı bulmaktadırlar.

Bu entegre yapı içinde Sivil Havacılık Yüksekokulu ulusal ve uluslararası havacılık kuruluş ve endüstrileri ile iş birliliğini sürdürmektedir. İnsan kaynağı, gerekli donanımı ve sözü edilen özellikleri ile Yüksekokul dünya genelinde sayılı sivil havacılık okulları arasında yer almaktadır.