Arama

Medya Haber - Tek Mesaj #104

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
11 Mayıs 2006       Mesaj #104
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Terörle mücadelede yeni dönem ANKARA (İHA) - TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Başbakanlık Teşkilatı Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulü Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı kabul edildi.


Önümüzdeki günlerde Genel Kurul'da yasalaştırılacak tasarıya göre, Başbakanlığın görevleri arasına "İç güvenlik, dış güvenlik ve terörle mücadele konusunda görevli kuruluşlar arasında koordinasyonu sağlama" görevi ekleniyor. Güvenlik İşleri Başkanlığı'nın isminin, Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü olarak değiştirilmesi öngörülüyor. Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü, Başbakanlığın, iç güvenlik, dış güvenlik ve terörle mücadele konusunda, görevli kuruluşlarla ilişkilerini yürütüp, gerektiğinde bu kuruluşlar arasında koordinasyonu sağlayacak. Güvenliğe ilişkin konularda inceleme ve araştırma yapacak Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü, sıkıyönetim ve olağanüstü hal ilan edilen bölgelerde bilgileri derleyecek, değerlendirecek ve bu hususlarda koordinasyonu sağlayacak, görevleriyle ilgili konularda kamuoyunu bilgilendirici çalışma yapacak.


Aynı tasarıyla ayrıca, Güvenlik İşleri Başkanlığı'nın 249 kadrosu iptal edilirken, Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü için 1 genel müdür, 4 daire başkanı, 1 müsteşarlık özel kalem müdürü olmak üzere 6 kadro ihdas ediliyor